Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Šmolkovia: Zabudnutá dedinka

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 30. marca 2017 8:00
Záber z filmu Šmolkovia Foto: Itafilm

Šmolkovia: Zabudnutá dedinka


Vďaka záhadnej mape sa Šmolinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov.


Ghost in the Shell


Kultová japonská anime Ghost in the Shell sa stala základným inšpiračným pilierom pre legendárnu trilógiu Matrix. Teraz prišiel čas, aby táto kyberpunková perla sama zažiarila na filmovom plátne. Využila na to režiséra Ruperta Sandersa a hlavne Scarlett Johansson, jednu z najlepších herečiek svojej generácie, ktorá naviac v Lucy a Avengers predviedla, aké dokážu byť jej hrdinky nebezpečné.


Diera v hlave


O tragédii Rómov a Sinti v Druhej svetovej vojne sa nikdy a nikde príliš nehovorilo. Boli vraždení v desiatkach, stovkách, tisícoch. Na okrajoch masových hrobov, v koncentračných táboroch, pri cestách, puškami, kladivami alebo plynom. Mlčalo sa o nich, lebo dlhé roky boli a sú na spoločenskom okraji. Prežili, no každý z nich má svoju pamäť a jazvu ako dôkaz. Dnes, keď sa náš svet opäť fašizuje, sú jednými z posledných svedkov holokaustu. Žijú s dierou v hlave ako s pečaťou, znamením z minulosti.


Úkryt v ZOO


Druhá svetová vojna ponúka mnoho podobne paradoxných príbehov, ako je ten o utečencoch z varšavského geta, ktorí našli útočisko vo výbehoch tamojšej zoologickej záhrady. Šialený a nebezpečný plán sa zrodil v hlave manželky jej riaditeľa. Výsledkom bolo viac ako 300 zachránených ľudských životov. Úkryt v zoo, dráma podľa skutočnej udalosti v hlavnej úlohe s Jessicou Chastain (držiteľka Zlatého glóbusu), sa z veľkej časti natáčala v Českej republike.


ODPORÚČAME AJ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Život, Masaryk a Skryté zlo
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Ocenená Piata loď je už v kinách
VIDEO: Premiéra Nesmrteľného lesa ukáže stromy staršie ako tisíc rokov

Komentáre