Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Votrelec: Covenant a Ochrancovia

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 18. mája 2017 8:00
Votrelec: Covenant Foto: Cinemart SK

Votrelec: Covenant


V najnovšej a ešte desivejšej kapitole sa pripravuje vesmírna loď Covenant kolonizovať vzdialenú planétu na druhej strane galaxie. Zdá sa im, že nový svet, ktorý nečakane objavili je idilickým nezmapovaným rajom. V skutočnosti je to temný a brutálny svet, ktorého hrôzy si nikto z členov posádky nedokázal predstaviť ani v tých najhorších predstavách. Keď sa títo vesmírni pútnici ocitnú tvárou v tvár smrtiacemu monštru, neostáva im nič iné než sa pokúsiť o zúfalý útek z tohto zdanlivo ideálneho raja premeneného na skutočné peklo.


Olli Mäki


Fínsko 1962. Dvadsaťpäťročný Olli Mäki, európsky amatérsky šampión v boxe, sa chystá na životný zápas o titul majstra sveta, vôbec prvý v jeho rodnej zemi. Skromný bojovník je náhle celebritou, celá krajina žije prostredníctvom športovca sen o veľkom víťazstve. Olli je pod tlakom médií aj ambiciózneho trénera Elisa, zároveň však stretáva pôvabnú Raiju a začne sa rodiť niečo špeciálne. S pokorou a jemným humorom rozpráva Kuosmanen nevšedný príbeh muža, ktorý sa bez okázalých gest preboxoval k najšťastnejšiemu okamžiku svojho života.


Putovanie tučniakov: Volanie oceánu


Príbeh malého tučniaka, chystajúceho sa na svoju prvú cestu k moru, nás privádza do ľadového kráľovstva vzdialenej Antarktídy. Tak, ako každý tučniak i náš hrdina počúva tajomné volanie, ktoré ho láka na ďalekú púť do neznáma. V zásadných chvíľach dospievania sú mu oporou matka a múdry otec, ktorý vďaka svojim skúsenostiam a autorite dodáva odvahu i ďalším členom skupiny a pomáha im čeliť ťažkostiam a nástrahám. Pokračovanie oscarového filmu Putovanie tučniakov (2005), nakrútil francúzsky režisér Luc Jacquet v 4K rozlíšení, s využitím najmodernejšej technológie, vrátane ponoriek a dronov. Dobrodružstvo v najodľahlejšej časti našej planéty sa mu vďaka tomu podarilo zachytiť tak, ako bolo ešte pred niekoľkými rokmi nemysliteľné...


Francúzsko


Slávny dokumentarista Raymond Depardon vo svojom najnovšom filme cestuje naprieč Francúzskom, načúva rozhovorom ľudí, ktorých stretáva a intímnym a minimalistickým spôsobom zachytáva postupne sa meniacu tvár národa. Depardonov film je veľkorysým ľúbostným listom jeho vlasti i nevyhnutnou korektúrou stereotypného obrazu Francúzska: jeho unikátny dokument umožňuje pozrieť sa na túto krajinu z láskyplne realistického uhla.


Ochrancovia


Počas druhej svetovej vojny dostala tajná vojenská organizácia „Patriot“ za úlohu vytvoriť skupinu superhrdinov, ktorí budú chrániť vlasť pred nadprirodzenou hrozbou. Vedci vybrali štyroch jedincov z rôznych kútov Sovietskeho zväzu a úpravou DNA rozvinuli u nich rôzne superschopnosti. Časy sa však zmenili a hrdinovia museli počas dlhých rokov žiť v utajení. Keď sa ale objaví nová hrozba, strašnejšia a nebezpečnejšia než čokoľvek s čím sa „ochrancovia“ kedy stretli, musia sa vydať znova do akcie...


Deep: Dobrodružstvo pod hladinou


Animovaná komédia „DEEP: Dobrodružstvo pod hladinou“ prinesie podvodnú zábavu na viac ako jeden nádych. Zem zaplavili nekonečné oceány, celé ľudstvo sa odsťahovalo o dom ďalej a život na dokonalej modrej planéte riadia prapodivní tvorovia z hlbín. V jednej podmorskej kolónii žije chobotnička Deep, neurotická kreveta Elis a nemotorný morský čert Evo. Traja kamaráti znamenajú pochopiteľne trikrát viac nezbedností. Tá posledná je naozaj kolosálna. Ich idylickému údoliu hrozí úplná skaza, a preto táto partička kamarátov sa vyberajú hľadať záchranu.

Cestou sa k nim pridá muréna rovnako hladná ako osamotená a dohromady objavia vodný svet, o ktorom nemali ani poňatia. Čakajú ich rybie zombies, speváčka na Titanicu, rapujúca armáda krabov, zaplavená Broadway, jazda metrom, diabolský tučniak a pravdepodobne najhlúpejší delfín, čo kedy žil na svete. Nakoniec objavia nečakané tajomstvo a dostanú šancu obnoviť zašlú slávu oceánov.


ODPORÚČAME AJ:
VIDEO: Album Lovely Creatures je lahôdkou pre priaznivcov Nicka Cavea
Už čoskoro: Shakira vydá po trojročnej pauze nový album
Alain Delon začne na jeseň nakrúcať svoj posledný film, bude o láske
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Kráľ Artuš: Legenda o meči a Lady Macbeth

Komentáre