Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Chrobáčikovia 2: Ďaleko od domova a Beach Bum

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 2. mája 2019 8:00
Chrobáčikovia 2: Ďaleko od domova Foto: Magicbox

Chrobáčikovia 2: Ďaleko od domova


Dobrudružstvo malej lienky a jej rodičov. Malá lienka uviazne v kartónovej krabici a nechtiac cestuje do Karibiku. Rodičia podniknú záchrannú výpravu.

Zábavné dobrodružstvo pre malých i veľkých sa vracia na plátna kín.



Beach Bum


Takto provokatívny, jedinečný, nekompromisný a pritom zábavný filmový žúr tu už dlho nebol. The Beach Bum natočilo neposlušné dieťa Hollywoodu Harmony Korine, ktorého celá tvorba je všetko možné, len nie obyčajná, a divákov nikdy nenechá len tak v pokoji. Jeho filmy sú rovnako zbožňované ako nenávidené, a rovnaký osud pravdepodobne čaká aj The Beach Bum. Príbeh spisovateľa, ktorý je stále zhúlený, žije podľa svojich vlastných pravidiel a striedavo brázdi Miami v luxusnom športiaku alebo sa fláka po pláži s bezdomovcami.



Láska na druhý pohľad


Raphael vedie dokonalý život. Je slávnym spisovateľom, čitatelia ho obdivujú, milujúca a krásna žena ho podporuje. Ale to len do osudného večera, keď to v ich vzťahu trochu zaškrípe. Druhý deň ráno sa Raphael zobudí do úplne iného, alternatívneho sveta, v ktorom musí nanovo bojovať o svoju životnú lásku.



Chvilky


Anežka je mladá žena, ktorá si praje, aby vzťah s jej rodinou aj partnermi bol dobrý a pokojný, a to aj za tú cenu, že ona sama ustúpi a bude sa vyhýbať prípadným nedorozumeniam či sporom. Neuvedomuje si ale, že tento pomyselný pokoj je len pokojom pred búrkou, ktorá musí skôr či neskôr prísť. Film hovorí o základných situáciách, vzťahoch a emóciách, ktoré stretávajú každého z nás. Hovorí o láske, bolesti, oddanosti, ale tiež o nádeji, že človek dokáže svoje zranenia premeniť v silu.



Nedotýkaj sa ma


Laura už roky pracuje v továrni na výrobu figurín. Pre problémy s vlastným prežívaním nazerá do intímneho života druhých a platí mladým mužom za navodenie ilúzie intimity. Tudorovi, hercovi, ktorý si zarába ako masér, sa páči žena, ktorá odmieta jeho snahy o kontakt. Začne ju prenasledovať a nachádza iné spôsoby, ako sa jej dotýkať – prostredníctvom vecí a miest, ktorých sa dotýkala ona. Laura jedného dňa medzi divákmi interaktívnej šou Paula a Tudora pocíti istú fascináciu. Postupne sa stáva tichým svedkom ich životov i osamelej túžby, ktorá rezonuje s jej vlastnou skúsenosťou. V priebehu tohto zrkadlenia sa múry, ktoré si Laura okolo seba tak prácne vystavala, začínajú rúcať...



Nebezpečné city


Eszter sa strasti tínedžerského veku pokúša prekonať vo svete máng. Svojich rovesníkov sleduje s akýmsi nadhľadom, od nich je pre ňu omnoho dôležitejší zvýšený záujem, ktorý jej prejavuje jej profesor angličtiny. Keď učiteľ náhle opustí školu, s Eszter to vážne zamyká, stráca zem pod nohami. Musí sa vnoriť do sveta svojich rovesníkov, vyrovnať sa so všetkými ich problémami, ako je márnomyseľnosť a rôzne citové výkyvy. Film „Nebezpečné city“ je prvým maďarským tínedžerským thrillerom o láske, ktorá sa stáva obeťou online stalkingu, plného vzrušujúceho napätia.

Komentáre