Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Pomsta a Tiché miesto

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 3. mája 2018 8:00
Záber z filmu Pomsta. Foto: Continental film

Pomsta


Troch samoľúbych frajerov čaká pekne brutálna lekcia chovania. Bohatí milujúci oteckovia rodín sa ako každý rok, zídu uprostred púšte, aby posilnili svoje mužstvo a vybili si stres poriadnym lovom. Tentoraz však jeden z nich privezie na stretnutie svoju milenku, neuveriteľne sexi lolitku, o ktorú sa rýchlo začnú zaujímať aj ostatní. Veci sa vymknú kontrole a muži nechajú umierajúce dievča uprostred púšte. V pekle púšte sa však ponížená a znovuzrodená mladá žena vydáva na cestu pomsty...



Tiché miesto


Keď ťa započujú tak ťa ulovia. Obyčajná rodina sa snaží prežiť vo svete, kde i ten najslabší zvuk môže znamenať rozsudok smrti. V hlavných úlohách John Krasinski a Emily Blunt.



Neznámy vojak


Vojnová dráma Neznámy vojak rozpráva o jednotke fínskych vojakov bojujúcich proti agresívnemu stalinskému Sovietskemu zväzu. Ukazuje, ako týchto mužov spojilo priateľstvo, humor a túžba prežiť. Táto vojna zmenila život každého vojaka rovnako, ako poznamenala životy ich blízkych aj celý národ.



Válek


Básnik a politik Miroslav Válek (1927 – 1991) bol výraznou osobnosťou, ktorá v uplynulom storočí natoľko poznamenala slovenskú kultúru, že nevyrovnať sa s ňou by znamenalo ponechať bez reflexie jej nezanedbateľnú časť. Dodnes je považovaný za jednu z najrozporuplnejších postáv slovenského kultúrneho a spoločenského prostredia, spojenú s mnohými legendami a kontroverziami. Tvorcovia filmu sa snažia pátrať po koreňoch týchto kontroverzií.

Komentáre