Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: LOVEnie a Putovanie so sobíkom

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 21. marca 2019 8:00
Záber z filmu LOVEnie. Foto: Bontonfilm

LOVEnie


Ktoré dievča by nemalo rado svadby! Môže si vziať krásne šaty, nechá si navrhnúť svadobnú tortu a vezme si muža svojho srdca. Teda … väčšina z nich. Eliške sa tá posledná časť veľmi nevydarila. Jej ženích totiž v rozhodujúcej chvíli povedal…“Nie“. A utiekol od oltára s prosbou, či by sa mohla do konca týždňa vysťahovať. To dokáže dievčaťu pokaziť svadbu.

Eliška má ale skvelú kamarátku Paťu, ktorá je akčná a s ničím si „nerobí hlavu“, a tiež chápavú mamu, skvelú ženu činu. Hneď majú riešenie a presvedčia Elišku, aby sa na chvíľu nasťahovala k nevlastnému bratovi Richardovi. Richard je vášnivý včelár, pri jednom stole obeduje s myšou a žiadnu rozmaznanú babu do svojho bytu nechce. Lenže nemá na výber a Eliška sa už necíti ako mladé dievča. Naopak, má pocit, že jej uteká vlak. Má skoro tridsaťpäť, je „single“ a musí bývať u úplného magora.
Podľa kamarátky Pati tu pomôže len nová známosť a sex. Sama strieda chlapov ako ponožky, „klofnúť“ niekoho v ére internetu je ľahké. Doľava – doprava. Chceš, nechceš. Krásna žena luskne prstami a má chlapa raz dva. A svet je plný slobodných chlapov! Eliška je síce viac citlivejšia a takýto prístup jej úplne nesedí, ale jej vlak fakticky začína odchádzať a niekto ho musí chytiť.

Je čas založiť profil na zoznamke, a vrhnúť sa do randenia naslepo.



Putovanie so sobíkom


Film Putovanie so sobíkom rozpráva príbeh o prvom roku života malého divokého soba, krehkého a zraniteľného, ktorý sa musí čeliť mnohým výzvam a nebezpečenstvám. Jeho veľké dobrodružstvo sa odohráva vo Fínsku, v nádhernej laponskej prírode. Sprievodcom na sobíkovej ceste bude Robo Roth, ktorý nahovoril slovenský komentár.



Dobrá smrť


Nevyliečiteľne chorá Janette by rada ukončila svoj život dôstojne, preto sa rozhodne pre dobrovoľnú, lekárom asistovanú smrť. Keďže tú vo Veľkej Británii, kde žije, neumožňujú, rozhodne sa odcestovať do Švajčiarska. Cestu musí naplánovať skôr než jej to rýchlo postupujúca choroba znemožní. Syn Simon, ktorý po nej zdedil svalovú dystrofiu, má pre matkino rozhodnutie viac pochopenia než dcéra Bridget. Vlastníme svoj život, alebo on vlastní nás? – to je hlavný motív nového slovenského filmu. Snímka s výrazne sugestívnou kamerou využíva postupy hraného filmu a do skutočného príbehu Janette pútavo vplieta charaktery a životné príbehy jej najbližších.



Punk je hned


Príbeh tridsaťročného drogovo závislého Kvička, ktorý žije v rozpadajúcom sa podnájme so svojou družkou a dvojročným synom. Jeho idylický svet jedného dňa ostro narazí na hranu všeobecne platných pravidiel. Svojim impulzívnym správaním, ktoré neráta s dôsledkami, svoj život postupne mení na voľný pád.


Komentáre