Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: KONG: Ostrov lebiek a Skryté čísla

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 9. marca 2017 8:00
Záber z filmu KONG: Ostrov lebiek. Foto: Continental-film

KONG: Ostrov lebiek


Producenti úspešnej Godzilly sa pustili do ďalšieho filmového dobrodružstva gorilieho monštra, ktoré tentoraz vládne malému ostrovu „lebiek“ v juhovýchodnej Ázii. Píše sa rok 1973 a do konca vietnamskej vojny je ešte ďaleko. Rôznorodá skupina vojakov, vedcov, dobrodruhov a... krásnej novinárky, priletí preskúmať mýtický ostrov „kde sa niečo deje“. Netušia, že vstúpili na územie obrovského gorilieho samca a prehistorických dravcov, ktorý majú na ich prítomnosť svoj inštinktívny názor. Odrezaný od materskej lode a sveta, sa malá skupina nevítaných hostí vydá v ústrety nerovného boja človeka s prírodou... Podmanivé zábery prírody sa striedajú s krutou realitou neúprosného zákona silnejšieho. S podporou dokonalých technologických a obrazových efektov, sa môžu všetci obdivovatelia a milovníci tohto filmového žánru na čo tešiť.


Skryté čísla


Film nakrútený podľa skutočných udalostí, o tom ako partia talentovaných afroameričaniek pomohla NASA pri jednej z najväčších vesmírnych operácii.


Aj dvaja sú rodina


Komédia Aj dvaja sú rodina s Omarom Sy v hlavnej úlohe, chytí za srdce mnoho divákov, rovnako ako jeho Nedotknuteľní, v ktorej zažiaril v úlohe netradičbného ošetrovateľa imobilného, depresívneho milionára.

Vtipný a nonšalantný Samuel si užíva bezstarostný život na francúzskej Riviére. jedného dňa ho však navštívi víkendový flirt Kristin a oznámi mu, že dieťa, ktoré drží v náručí – je jeho. Odovzdá mu dievčatko a utečie. Samuel vyráža s malou Glóriou do Londýna, kde Kristin márne hľadá. Nakoniec mu nezostáva nič iné, než si nájsť prácu a vo veľkomeste sa usadiť. Samuel sa očarujúcim spôsobom púšťa do výchovy malej Glórie. Počas nasledujúcich ôsmich rokov sa ukáže, že je nielen milujúcim, ale tiež hodne neštandardným otcom. S humorom sa vysporiadava s nástrahami každodenného života osamelého Francúza v londýne. Rodinná idylka sa však rýchlo zmení, keď sa zničoho nič, pred jeho dvermi objaví Kristin...


Hitchcock/Truffaut


Kniha z roku 1966 – Hitchcock/Truffaut – je sériou rozhovorov týchto dvoch významných režisérov, pričom mapuje Hitchocockov život ako filmára a jeho pohľad na film samotný. Sám Truffaut ho nazýval „najdôležitejším režisérom, aký kedy žil“. Kniha je priam povinnou pre každého filmára. Dokument je spojením archívnych záberov a rozhovor s aktuálne najlepšími filmovými tvorcami akými je napríklad Martin Scorsese či David Fincher.


Jackie


Jackie - Natalie Portman. Nepôjde o tradičnú biografiu „od kolísky do hrobu“. Dej zachytáva iba štyri dni z jej života, a to konkrétne medzi atentátom na Kennedyho v 1963 a jeho pohrebom. Film režiséra Pabla Larraína (NO). Premiéra bola 7. septembra na festivale v Benátkách.


ODPORÚČAME AJ:
VIDEO: Najlepším klubovým filmom za rok 2016 je Sloboda pod nákladom
Film Únos pripomína kontroverzné témy našej nedávnej histórie
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Miesto pri mori a Logan: Wolverine
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Zničení láskou a John Wick 2

Komentáre