Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Najtemnejšia hodina a Čertoviny

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 11. januára 2018 8:00
Záber z filmu Najtemnejšia hodina Foto: Cinemart SK


Najtemnejšia hodina


Gary Oldman ako Winston Churchill v príbehu o mužovi, ktorý sa nevzdal, aj keď okolnosti stáli proti nemu. V roku 1940 sa blížila nemecká invázia do Anglicka a britský premiér sa mal dohovoriť na podmienkach prímeria. Namiesto toho svojou slávnou rečou vyburcoval národ k boju.


Dvojitý milenec


Chloé, mladá krehká žena so sklonmi k depresiám, začne dochádzať na psychoterapiu a bezhlavo sa zamiluje do svojho psychológa Paula. Potom, ako spolu milenci začnú bývať, začne Chloé zisťovať, že v Paulovej minulosti niečo nehrá, až objaví existenciu jeho jednovaječného dvojčaťa. Prečo Paul pred všetkými skrýva, že má brata? Aké dávne tajomstvo ich spája a rozdeľuje? A ide skutočne o dvojča, alebo iba o premyslené klamstvo, ktorým sa Paul snaží zakryť druhý život svojho temnejšieho ja? Erotikou presýtený thriller z dielne skúseného francúzskeho režiséra Françoisa Ozona je premyslenou filmárskou poctou legendárnym snímkam ako Rosemary má dieťatko, Príliš dokonalá podoba alebo Základný inštinkt.


Čertoviny


Hlavnými hrdinami rozprávky Čertoviny sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú vládcom pekiel poslaní za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť, a namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú. V prestrojení za paholkov sa dostanú na statok a zdá sa, že konečne budú mať úspech. Vypočítavý sedliak totiž chce svoju dcéru Haničku vydať za nafúkaného statkára Kopyta. Hanička však miluje šuhaja Jána, a aby všetko dobre dopadlo, je potrebné vziať si na pomoc pekelné sily.

Komentáre