Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Ja, Tonya a Zmenšovanie

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 1. februára 2018 8:00
Záber z filmu Ja Tonya. Foto: Bontonfilm

Ja, Tonya


Čierno-čierna komédia „Ja, Tonya“ prináša divoký a ťažko uveriteľný príbeh. Vzostup z ničoho až na vrchol, túžba, vášeň, pád na samotné dno a jeden z najväčších škandálov športovej histórie. Tonya Hardingová patrila svojho času medzi najlepšie krasokorčuliarky sveta, všetci si ju ale budú navždy pamätať v spojení so šokujúcim útokom na jej súperku Nancy Kerriganovú. V hlavnej úlohe provokatívnej a kontroverznej Tonyi exceluje Margot Robbie, ktorá zažiarila ako blonďavá sexy manželka Vlka z Wall Street a ako komiksová Harley Quinn v Jednotke samovrahov.



Zmenšovanie


Predstavte si, že by ste mohli rozprávkovo zbohatnúť. Stačilo by splniť jednu malú podmienku. Dobrovoľne absolvovať proces, na ktorého konci by ste merali iba desať centimetrov. Išli by ste do toho? Režisér Bokovky Alexander Payne nakrútil veľmi originálnu komédiu o mužovi, ktorý začal naozaj žiť, až keď sa začal na život pozerať z úplne inej perspektívy.


Niť z prízrakov


Niť z prízrakov rozpráva príbeh o mužovi posadnutého zničujúcou dokonalosťou. Muža natoľko sústredeného na každučký detail, že mu medzi prstami uniká všetko podstatné. Muža, ktorého láska zničila, ale aj zachránila. Záleží na uhle pohľadu. Úspešný tvorivý tandem Paul Thomas Anderson a Daniel Day-Lewis si zopakovali spoluprácu a po oscarovej lahôdke Až na krv stvorili ďalší film, ktorý sa môže zaradiť medzi nezabudnuteľné.


Daj mi tvoje meno


Keď si Eliovi rodičia pozvú na leto do domu hosťa, sedemnásťročný tínedžer z toho nie je vôbec nadšený. Spočiatku sa zdá, že s americkým študentom Oliverom toho nemajú veľa spoločného, no keď spolu začnú tráviť viac času, rozvinie sa medzi nimi niečo oveľa hlbšie než len priateľstvo… Film si po premietaní na New York Film Festival vyslúžil najdlhší potlesk v 55-ročnej histórii festivalu.


Komentáre