Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Ibiza a Detská hra

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 25. júla 2019 8:00
Záber z filmu Ibiza. Foto: Continental film

Ibiza


Christian Clavier, známy z divácky úspešnej francúzskej komédie „Čo sme komu urobili?“, je ideálnym tatkom na poriadnu párty a vďaka nemu dostáva filmový žáner „zničené prázdniny“ úplne nový rozmer.
Ibiza je určená všetkým fanúšikom bláznivých dovolenkových filmov.

Philippe a Carole sa spoznali len nedávno. Obaja sú rozvedení. Sú do seba až po uši zamilovaní a Philipe urobí čokoľvek, aby si na svoju stranu získal Carolinine deti, ktoré z neho nie sú celkom také nadšené ako ona. Jej synovi preto navrhne, že pokiaľ spraví maturitu, môže vybrať letnú dovolenku on. A... hurá na Ibizu! Philipova predstava o pohodovej rodinnej dovolenke na vidieku sa rýchlo vytratí, pretože nastal čas nabrať silu na najdivokejšiu jazdu jeho života.



Detská hra


Fanúšikovia hororov už to vedia dlho. Na plátna kín sa vracia maniacky vraždiaci bábika Chucky, ikonická postava, filmová legenda a člen popkultúrnej Ligy majstrov, ktorú s ním hrá Terminátor, Rambo, Jason, Freddy Kruger, Darth Vader a ešte pár ďalších. K novému životu priviedli Chuckyho producenti veľmi úspešného hororu „TO“, stvorili ho pre novú generáciu divákov v súčasnom kontexte všadeprítomných technológií a dali mu hlas Marka Hamilla.

Andy dostane k narodeninám úžasnú hračku, ktorá prekračuje všetky predstavy a fantázie. Najnovší výkrik technológií, funkciami a možnosťami „nabúchaná“ bábika, ktorá vie čokoľvek. Už to nie je iba hračka, je to ten najlepší kamarát. Je roztomilá ako obrázok a deťom prináša len nadšenie a šťastie. Andymu a jeho mamičke ale prinesie jeho nová bábika ešte niečo navyše. . . hrôzu, des a strach o život. Nikto totiž netuší, že táto bábika je zlá ako všetky pekla sveta, že dokáže zabíjať, že vraždí veľmi rada a navyše s vynaliezavosťou tých najväčších psychopatov. Andy aj jeho mama Chuckyho skutočnú podstatu čoskoro spoznajú, pomoci sa ale nedočkajú. Takejto pravde totiž nikto neverí. A ak uverí, tak neprežije, aby ju mohol potvrdiť. Ako napríklad sused, ktorého záhadne prešla vlastná kosačka na trávu. . . Dobrú noc, Andy.

Horor Detská hra má rovnaké ambície ako nedávno oživené ikony hororu, a to klaun Pennywise v TO a úspešný návrat Jasona v jesennom hite Halloween.



Free Solo


Dokument, ktorý tento rok vyhral Oscara. Free Solo je zmesou napínavého thrilleru a inšpiratívneho životného príbehu športovca, ktorý si kladie fyzicky aj psychicky náročné ciele a snaží sa dosiahnuť hranice nemožného. V období začiatku príprav na obtiažny výstup sa jeho aura nepremožiteľnosti, ktorú si po desaťročia vydarene budoval, nečakane rozpadá. Vzťah s novou priateľkou znamená tiež zmenu vo vnímaní nebezpečenstvo úrazu a nezdarov. Vasarhelyiová a Chin umne a s citom zachytávajú hlboko ľudské okamihy rovnako ako životu nebezpečný výkon, to všetko s excelentnou, miestami až závrat spôsobujúce kamerou. Výsledkom je triumf ľudského ducha.

Komentáre