Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Green Book a Captain Marvel

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Teraz.sk, 7. marca 2019 9:00
Záber z filmu Green Book. Foto: Continental film

Green Book


Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike, ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip (Mortensen) je taliansko-americký vyhadzovač z robotníckej triedy, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho (Mahershala Ali), vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený. No pred nimi samotnými sa otvára cesta k zmysluplnému a jedinečnému priateľstvu.



Captain Marvel


Film Captain Marvel sa odohráva v deväťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia a je tak úplne prvým dobrodružstvom z doteraz nevideného obdobia filmového sveta Marvel. Film sleduje príbeh Carol Denversové, z ktorej sa stala jedna z najmocnejších superhrdinek sveta. Keď sa Zem dostane do vojny medzi dvoma mimozemskými rasami, Denversová sa ocitá s malou skupinou spojencov priamo v srdci konfliktu.



Psie veličenstvo


Rex je najobľúbenejší pes v britskom kráľovskom paláci. Keď stratí stopu svojej vyvolenej psej dámy, vydáva sa na dobrodružnú cestu, počas ktorej objaví svoje pravé ja a spozná silu skutočnej lásky a priateľstva. Animovaný rodinný film režiséraBena Stassena (Cesta na Mesiacc 3D, Sammyho dobrodružstvo,Robinson Crusoe: Na ostrove zvieratiek).



Zjavenie


Jacques je novinárom v jednej z veľkých regionálnych redakcií vo Francúzsku. Jeho povesť nestranného a talentovaného investigatívneho novinára upúta pozornosť Vatikánu, ktorý ho najme na špeciálne vyšetrovanie. V jednej malej francúzskej dedine totiž vraj prišlo k zjaveniu…Hneď po svojom príchode tu stretáva mladú, citlivú a pobožnú Annu, ktorá tvrdí, že na vlastné oči videla Pannu Máriu.

Bojovníčky slnka


Mladá právnička Bahar je na návšteve rodiny v Kurdistane. Pri útoku extrémistov zomiera jej manžel; ona sama a jej syn sa spolu s ďalšími ženami a deťmi stávajú rukojemníkmi islamistov. Niekoľko mesiacov po úspešnom úteku velí Bahar jednotke Bojovníčok slnka. Jej cieľom je dobyť mesto, kde ju postretla tragická udalosť, a získať späť svojho syna. Pri trojdennej ofenzíve ju sprevádza Mathilde, skúsená vojnová reportérka, ktorá sa zaoberá pohnutými osudmi kurdských bojovníčok a ich pevnými sesterskými putami. Film Bojovníčky slnka je sugestívnym pohľadom na hrdinstvo všedných ľudí vo vyhrotenej životnej situácii.


Komentáre