Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Earth: Deň na zázračnej planéte

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 2. novembra 2017 10:00
Záber z filmu Earth: Deň na zázračnej planéte Foto: Continental film

Earth: Deň na zázračnej planéte


Jeden deň, jedna planéta, nekonečný zázrak. V produkcii BBC Earth vzniklo očakávané pokračovanie filmu Earth - Earth: One Amazing Day, ďalší obrazový i obsahový filmový skvost so špeciálnymi hrdinami: mláďatkom zebry - snažiacim sa prekonať rozvodnenú rieku, pandou – ktorá usmerňuje svojho hravého potomka, rodinou vorvaňov – vo svojej obľúbenej „zvislej“ spacej podobe, leňochodov - túžiacich po láske a mnoho ďalších.

Počas jediného dňa, budete putovať spolu so slnkom, od najvyšších hôr k tým najvzdialenejším ostrovom, z hĺbok exotickej džungle až do labyrintov veľkomiest. V každom kúte Zeme nájdete fascinujúcich obyvateľov, k dobrodružstvám ktorých sa vďaka revolučnej technológii dostaneme bližšie, než ste si dokázali predstaviť.

Filmári z BBC už veľakrát predviedli, že dokážu zachytiť zázraky prírody lepšie než ktokoľvek iný. Škatuľka „dokumentárny film“ sa pre ich Earth2 asi naozaj celkom nehodí. Chvíľami je to totiž dráma, chvíľami romantická komédia, niekedy western a celý čas – výborný rodinný film.

Všetky tie divoké šelmy v Keni, plazy na tichomorských ostrovoch, pandy v čínskej džungli, zebry v Botswane, medvede, žirafy, vorvane, leňochody, tučniaci, kolibríky, myšky, sovy, opičky a nakoniec človek, sa vo finále zlievajú do jedinej ódy na život, ktorá rozosmeje každé dieťa a dojme dospelého...


Thor: Ragnarok


V najnovšom príbehu „Thor: Ragnarok” od Marvel Studios je Thor uväznený na opačnom konci vesmíru. Bez svojho mocného kladiva je nútený pustiť sa do preteku s časom, aby sa vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – skazu svojho domova a koniec Asgardskej civilizácie, ktorý sa snaží rozpútať nový silný nepriateľ, nemilosrdná Hela. Predtým ale musí prežiť smrtonosnú gladiátorskú súťaž v ktorej sa ocitá tvárou v tvár svojmu bývalému spojencovi z Avengers – Neuveriteľnému Hulkovi.


Lajka


Fenka Lajka žije na periférii ruského veľkomesta. Nemá to ľahké. Po odchyte je ale preškolená na priekopníčku kozmonautiky. Hneď po štarte Lajku do vesmíru nasleduje množstvo ďalších zvierat vypúšťaných z Houstonu a Bajkonuru.


Všetko najhoršie


Ako by sa vám páčilo uviaznuť v časovej slučke, kde by ste prežívali ten istý deň, stále dokola? A práve na svoje narodeniny? A ako by sa vám páčilo, keby vás na jeho konci zakaždým niekto zabil? Hororoví giganti zo spoločnosti Blumhouse sa rozhodli, že dve originálne žánrové pecky (Rozpoltený a Uteč) v jednom roku nestačia, a tak pre halloweenske obdobie pripravili ďalší kúsok. Všetko najhoršie si rovnako ako klasika Neuveriteľný deň alebo Na hrane zajtrajška pohráva s časovými paradoxami a nešťastnou hrdinkou, ktorá by sa pokojne rozkrájala, len aby ráno po prebudení uvidela iný dátum.


Príšerákovci


Wishbonovci nie sú práve šťastná rodinka. Mama Emma má kníhkupectvo, ktoré je pred krachom, otec Frank je prepracovaný a každý deň trpí pod tyranským šéfom. Dcéra Fay je nešťastná, hanblivá tínedžerka a syn Max je síce matematický génius, ale v škole ho ostatní šikanujú.

Lenže tie skutočné problémy na Wishbonovcov ešte len čakajú. Mamu Emmu si totiž vyhliadol samotný gróf Dracula za svoju budúcu partnerku. A tak pošle zlú čarodejnicu Babu Yagu, aby Emmu premenila na upírku. Yaga ale nedopatrením zmení na príšery aj zbytok rodiny. Frank sa stáva Frankensteinovým monštrom, Fay sa zmení na múmiu a malý Max na mocného vlkolaka.

Rodina príšer sa vydáva po stopách čarodejnice s jediným cieľom: prinútiť ju, aby odčarovala prekliatie a všetkým vrátila ľudskú podobu. Cesta za rodinným šťastím je však plná úskalí a ostrých špicatých zubov.


Nepríjemná pravda 2


Desaťročie po tom, ako NEPRÍJEMNÁ PRAVDA priniesla klimatickú krízu do centra pospolitej kultúry, prichádza jej strhujúce a vzrušujúce pokračovanie, ktoré ukazuje, ako blízko v skutočnosti sme ku skutočnej energetickej revolúcii. Bývalý viceprezident Al Gore pokračuje vo svojom neúnavnom boji, cestuje po svete, trénuje armádu klimatických bojovníkov a vplýva na medzinárodnú klimatologickú politiku. Kamery ho sledujú v zákulisí, v súkromných aj verejných situáciách, vo vtipných aj v bolestných chvíľach, kým on nasleduje inšpiratívnu myšlienku, že v stávke nikdy nebolo toľko a že riziká klimatických zmien možno zdolať ľudskou dômyselnosťou a zanietením.


ODPORÚČAME AJ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Bajkeri a 120 tepov za minútu
Desmod vyráža za slovenskými fanúšikmi. Líder Kuly berie aj manželku
Režisér českej komédie Bajkeri: Celeste Buckingham je obrovský talent

Komentáre