Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Dumbo a Jednou nohou v base

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 28. marca 2019 8:00
Záber z filmu Dumbo. Foto: Saturn Entertainment

Dumbo


Majiteľ cirkusu Max Medici (Danny DeVito) poverí bývalú hviezdu Holta Farrier (Colin Farrell) a jeho deti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby sa starali o novorodeného slona, ktorý je svojimi obrovskými ušami na smiech publiku v upadajúcom cirkuse. Ale potom, čo sa zistí, že Dumbo vie lietať, zažíva cirkus neuveriteľný návrat. Zároveň sa o Dumba veľmi zaujíma podnikateľ V.A. Vandevere (Michael Keaton), ktorý angažuje "podivného tlstokožca" pre svoj najnovší zábavný podnik Dreamland. Dumbo stúpa na vrchol slávy vďaka spoločným vystúpeniam s očarujúcou a okázalou kráľovnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Čoskoro však Holt Farrier zisťuje, že pod nablýskaným povrchom zábavného podniku Dreamland, sa skrýva nejedno temné tajomstvo.



Zranené srdcia


Jedna žena a dvaja muži vo vojnou zničenom meste. Keira Knightley v úlohe manželky britského dôstojníka prichádza do zničeného Hamburgu, kde spoznáva nielen následky vojnových hrôz, ale aj jedného sympatického Nemca.



Arctic: Ľadové peklo


Muž z havarovaného lietadla uviazne v Arktíde, nepriaznivej a opustenej ľadovej pustatine, kde bojuje o svoje prežitie. Postupne sa ale naučil ako bojovať so zimou a víchricami, ako byť ostražitý voči ľadovým medveďom a ako si uloviť potravu...Nečakaná udalosť ho však prinúti vyraziť na dlhú a nebezpečnú expedíciu, ktorá rozhodne o jeho prežití.



Úhoři mají nabito


Toto nie je len hra. Je to útek z reality všedných dní, ktorý je prudko návykový. Úhoři mají nabito je čierna komédia o partičke chlapov, ktorí sa vo voľnom čase hrajú na členov URNA – Útvaru rýchleho nasadenia. Zasahujú v domoch domnelých zločincov, evakuujú kultúrne domy a do svojich hier zaťahujú nič netušiace okolie. Ich motiváciou je túžba po adrenalíne a falošná predstava, že sú ako Robin Hood a jeho družina, ktorí bohatým brali a chudobným dávali. URNA je pre Roberta, Arnyho, Karloas, Davea a Komára istota, únik i náhradný svet. Svet pre chlapov, ktorí tak trochu nevyrástli z puberťáckych úletov. Všetko ide hladko až do okamihu, keď sa ocitnú v nesprávnu chvíľu na nesprávnom mieste. Jedno náhodné zastavenie na benzínke a ich hra už nie je iba zábavou. Obzvlášť, keď sa do všetkého zapletie pekná pumpárka.

"Úhoři mají nabito je čierna komédia s ironickým nadhľadom. Ako vždy je realita omnoho bizarnejšia, ale nechcel som nakrútiť dokument, ale skôr určitú sondu do hláv ľudí, "hovorí Vladimír Michálek, ktorý má na svojom konte oceňované filmy Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala. Babí léto, ako i divácky hit Pohádkář.



Jednou nohou v base


Mladý právnik Antonio sníva o tom, že sa stane spoločníkom vo vychytenej firme svojho profesora Salvatoreho. Ten je však známy egoista a tyran, a tak sa Antonio stáva jeho asistentom, osobným šoférom či kuchárom. Keď konečne dostane vytúženú ponuku stať sa spoločníkom, má to jeden háčik – musí si vziať Isabel, milenku jeho mentora, ktorá potrebuje získať občianstvo. Dobromyseľný Antonio prijíma... a ocitá sa v kolotoči problémov, ktorý sa len tak nezastaví.



Verní neverní


Abel a Marianne sú 10 rokov rozídení. Keď sa znova stretnú, Abel sa rozhodne získať Marianne späť. Veci sa však zmenili: Marianne má syna Josepha a jeho teta, mladá Éve, vyrástla. A majú tajomstvá, ktoré postupne odhaľujú...



Je mi jedno, že sa zapíšeme do dejín ako barbari


Filmový komentár, zároveň poriadne čierna komédia o recyklácii novodobých dejín. Názov filmu je priamym citátom vtedajšieho politického predstaviteľa. Mladá divadelná režisérka chce zrekonštruovať skutočné udalosti, avšak stretáva sa s neustálou snahou dejiny zľahčovať či upravovať. Film získal hlavnú cenu na festivale v Karlovych Varoch.

Komentáre