Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Čo sme komu zase urobili? a Všetko najhoršie 2

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 28. februára 2019 8:00
Záber z filmu Čo sme komu zase urobili?. Foto: Cinemart SK

Čo sme komu zase urobili?


Claude a Marie Verneuilovi čelia novej kríze. Ich štyri dcéry a ich manželia, David, Rachid, Chao a Charles, sa rozhodli opustiť Francúzsko. Každý z nich k tomu má dobrý dôvod. Ale čo rodičia? Tí urobia všetko preto, aby im mladí neodišli niekam na druhý koniec sveta. Pokračovanie úspešnej francúzskej komédie vás opäť zaručene rozosmeje.



Destroyer




Colette: Príbeh vášne


Fascinujúci príbeh ženy, ktorá svojimi erotickými románmi šokovala parížsku spoločnosť v prvej polovici 20. storočia.

V úlohe slávnej francúzskej spisovateľky Sidonie-Gabrielle Colette sa predstaví Keira Knightley. Jej romány odzrkadľovali pozorovacie schopnosti, dialógy a intímny štýl. Premietla do nich svoj život, pocity, sklamania a túžby. Je jednou z mála autoriek, ktoré v plnosti odhalili svoje vnútro, bez ostychu, rozpakov a predsudkov.



Všetko najhoršie 2


ôže byť niečo horšie než opakovane prežívaný narodeninový deň, na ktorého konci vás niekto zabije? Môže! Napríklad to, že túto nočnú moru porazíte, potom nejaký čas spokojne žijete a naraz bum, ona sa vráti. Hororoví špecialisti z Blumhouse natočili pokračovanie hororového hitu.



Yomeddine


Bešaj žije v koptskej kolónii pre leprotikov, kam ho ako dieťa umiestnila jeho rodina. Má tu manželku a prácu, ktorá spočíva v zbieraní vecí na smetisku. Keď manželka umrie, ostáva starnúcemu mužovi v srdci len veľká prázdnota a naliehavá nutnosť niečo zmeniť. Rozhodne sa k riskantnému podniku – so svojim oslom a rozhrkanou károu sa vydáva na cestu, na ktorej konci, ako Bešaj dúfa, sa stretne s otcom. Pre muža so zohaveným telom predstavuje podobný podnik životnú výzvu, ktorú mu uľahčí spoločník, malý chlapec s nezabudnuteľným menom Obama. Yomeddine je road movie o dôstojnosti a odvahe prijať inakosť, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať ohavná.

Komentáre