Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Chatrč a Špunti na vode

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 13. apríla 2017 9:00
Záber z filmu Chatrč. Foto: theshack.movie

Chatrč


Film Chatrč je adaptáciou knihy Williama P. Younga, ktorá oslovila milióny čitateľov po celom svete a mnohým z nich zmenila život. Ide o príbeh, ktorý mnohým ľuďom utíšil duchovný hlad a odpovedal na odvekú otázku, prečo Boh neurobí niečo s bolesťou a zlom tohto sveta.

Mack Phillips (Sam Worthington) za tragických okolností príde o svoju milovanú dcérku Missy. V stave hlbokého zúfalstva dostáva list, v ktorom ho Boh pozýva na stretnutie presne tam, kde sa tragédia odohrala. Mackov hlboký žiaľ je konfrontovaný s večnosťou a on zrazu prežité utrpenie vníma úplne inak. Láska a odpustenie, náročná cesta zmierenia a milosrdenstvo nakoniec prinesú radosť do duše otca, ktorý sa so stratou dcéry zmieri a vyrovná.



Špunti na vode


Rodičia bratov Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystajú zlatú svadbu. Z Kanady prilieta ich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratov napadne, že najlepšie by bolo vyraziť za rodičmi na kanoe po rieke iba v trojici, tak, ako za starých čias. Ibaže od vtedy sa čo-to zmenilo. Napríklad, že Igor a Dávid sú ženatí a majú deti...



Rýchlo a zbesilo 8


Dominic Toretto (Vin Diesel) opäť exceluje. V jednej z najúspešnejších filmových sérií všetkých dôb je síce možné čokoľvek, ale toto je viac než automobilové zoskoky padákom, prelety áut medzi mrakodrapmi, alebo ťahanie obrieho trezoru ulicami Ria. Rýchlo a zbesilo 8 rozhodne nepôjde na neutrál! Naopak, k absolútnej dokonalosti „vytuningovanú“ siedmu časť, ktorá mimochodom patrí medzi rekordmanov v rýchlosti prekročenia miliardovej tržby, jej tvorcovia ešte vylepšili. Teraz napríklad o skvelé herečky Charlize Theron a Helen Mirren, alebo o automobilovú naháňačku s ponorkou.



Proti svojej krvi


Tri generácie rodiny Cutlerovcov žijú ako vyhnanci v jednej z najbohatších častí Británie. Bývajú uprostred krásneho anglického sídla Gloucestershire v karavanovom tábore. Bezcielne sa flákajú, živia sa príležitostnými krádežami, pytliactvom, pobijú sa s každým, kto sa im nepáči. Neustále sa pohybujú na hranici zákona, okolie ich neznáša a polícia po nich tvrdo ide.

Na čele klanu stojí Colby (Brendan Gleeson), ktorý pevnou rukou udržiava vo svojej kočovnej komunite tradičný životný štýl a zvyky. Colby by rád časom prenechal svoje vodcovstvo synovi, ale Chad (Michael Fassbender) nie je touto myšlienkou príliš nadšený.



Ospalá zátoka


Divoká komédia a zároveň retro detektívka v jednom. Najnovšia snímka Bruna Dumonta sa odohráva v lete 1910. Niekoľko turistov na plážach Ospalej zátoky zmizlo. Žije tu komunita rybárov. Medzi nimi sa vyníma zvláštna rodina, Brefortovci, a na jej čele otec „Večný“, ktorý vládne ako sa len dá nad svojimi huncútskymi synmi, najmä nad nerozvážnym Ma Loute. Vysoko nad zátokou stojí dom Van Peterghemsovcov. Každé leto táto degenerovaná buržoázna rodina zahníva vo vile a vo voľných chvíľach sa premiešava s miestnymi obyvateľmi. Ako sa rodí svojský milostný príbeh medzi Ma Loute a mladou a zákernou Billie Van Peteghem, zmätok a mystifikácia doľahnú na obe rodiny, otriasajúc ich základmi.



ODPORÚČAME AJ:
Film Agnieszky Holland je nadčasový, rozpráva o ženách i ekológii
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Vo veľkom štýle a Power Rangers
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Šmolkovia: Zabudnutá dedinka
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Život, Masaryk a Skryté zlo

Komentáre