Hudba a film

Kino novinky týždňa: Bohuš Stejskal sa vracia na plátno!

"Bohuš Stejskal v podaní svojského Bolka Polívku sa po vyše dvoch desaťročiach vracia do kín. Na plátne sa stretne aj so slovenskou legendou Milanom Lasicom."

Veronika Rosputinská, 5. februára 2014 10:00
Záber z filmu Dědičství aneb Kurvaseneříka Foto: Garfieldfilm


Prvý februárový týždeň prináša do našich kín niekoľko zaujímavých noviniek. Našincov milujúcich českú filmovú klasiku určite poteší voľné pokračovanie kultového Dědictví aneb Kurvahošigutntág so svojským Bolkom Polívkom v hlavnej úlohe.

Dědictví aneb Kurvaseneříka


Hádam neexituje milovník českých komédií, ktorý by na svojom zozname top filmov nemal Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Mnohí považujú rolu Bohuša Stejskala, hlavného hrdinu filmu, za životnú filmovú postavu v kariére Bolka Polívku. Po viac ako dvoch desaťročiach sa Bohuš vracia do kín. Chýbať nebude ani jeho Vlastička, ktorú si zahrala Dagmar Havlová či doktor Ulrich stvárnený Miroslavom Donutilom. K nim pribudne aj nový primár psychiatrie, ktorého si nezahral nik iný ako náš Milan Lasica.


Nymfomanka II


V kategórii drám je bezpochyby najočakávanejšou premiérou týždňa druhá časť Trierovej Nymfomanky, ktorá žne úspech po celom svete. Zachytáva príbeh ženy od jej detstva až do obdobia stredného veku. Ako naznačuje názov, film je plný sexuálnych scén a teší sa pozitívnym názorom divákov. Na portáli IMDb.com má rating 7,4 z desať.


Predĺžený víkend


Drámy tohto týždňa dopĺňa film Jasona Reitmana s Kate Winslet v hlavnej úlohe. Zahrá si rozvedenú matku Adele, ktorá sa akosi nevie spamätať z rozpadu manželstva, po ktorom sa vyhýba okoliu a čas trávi najradšej sama. Do života jej vstúpi väzeň na úteku, ktorého vezme domov a postupne sa o ňom dozvedá viac a samozrejme, niečo k nemu začne cítiť. Môže však tento vzťah vydržať?


Robocop


Nebol by to nový kino týždeň bez poriadnej akcie. Premiérovo si môžete pozrieť Robocopa, ktorý od divákov na portáli IMDb.com dostal hodnotenie 7,1 z desať, čo patrí medzi tie pozitívnejšie ohlasy.


Lego príbeh


Poslednou predstavovanou novinkou je animovaný film, v ktorom sa nám predstavia takmer všetky najznámejšie postavičky z lega a pribudnú aj nejaké dosiaľ neznáme. Hlavným hrdinom bude práve jedna z lego postavičiek, na pleciach ktorej spočinie záchrana celého sveta.

Komentáre