Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Stratené mesto Z a Cuky Luky Film

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 20. apríla 2017 8:00
Cuky a Luky. Foto: facebook.com/CUKY LUKY film


Stratené mesto Z


V roku 1906 sa britský bádateľ Percy Fawcett (Charlie Hunnam) po prvý krát vydal do Amazónie. Počas expedície pod záštitou Kráľovskej geografickej spoločnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapovali dosiaľ neznáme územie v Bolívii.

S pomocou domorodcov idú proti prúdu Rio Verde. Výprava čelí kanibalom, chorobám, nekonečným dažďom a nedostatku potravín, ale Fawcett sa nevzdáva. Hlboko v srdci pralesa nachádza dôkazy o existencii neznámej, veľmi vyspelej civilizácie.



Cuky Luky Film


CUKY LUKY FILM porozpráva príbeh začiatku šialeného priateľstva, ktoré ich navždy zmení. Cuky (Petra Polnišová) je neuznaná video bloggerka s túžbou po sláve, Luky (Zuzana Šebová) zas celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať. Okrem jedinej jednej veci - lásky. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu vytvoriť Miss. Čo sa však stane, ak tou obyčajnou ženou bude práve expertka na trapasy, Cuky?



Baby šéf


Režisér filmu Madagaskar Tom McGrath vás pozýva do kina na animovanú komédiu Baby šéf, v ktorej sa zoznámite s veľmi zvláštnym bábätkom. Nosí totiž elegantný oblek s kravatou, hovorí hlbokým hlasom a má vždy „po ruke“ zásobu nemiestnych vtipov. A tiež sa správa ako tajný agent. To si veľmi rýchlo všimne jeho starší brat Tim, ktorý z jeho príchodu do rodiny veľmi veľkú radosť nemá. Doteraz bol jedináčikom, ktorý mal všetku rodičovskú lásku, a to mu samozrejme vyhovovalo. Naviac sa zdá, že rodičia si nič zvláštne na novom prírastku nevšimli. A tak sa Tim snaží odhaliť túto záhadu.



Vlk z Královských Vinohrad


Ústredným bodom rozprávania sú udalosti roku 1968 a cesta Johna Jana alias Jana Němca na festival v Cannes, kde mali traja zástupcovia českej novej vlny šancu získať Zlatú palmu. Ľavicoví francúzski filmári na čele s Jean-Lucom Godardom ale pod vplyvom revolučných študentských búrok festivalovú súťaž predčasne ukončili.

Osudovú ranu potom Němcovej sľubnej medzinárodnej kariére zasadil príjazd ruských tankov do Prahy v roku 1968; nasledovala komplikovaná cesta do exilu a slávny porevolučný návrat.



Stáť pevne


Scenárista Léo sa vydáva do divokej prírody, aby našiel vlkov. Namiesto nich stretáva pastierku Marie, s ktorou počne dieťa. Odsťahuje sa na statok, kde žijú s jej čudáckym otcom. Po pôrode sa Marie nedokáže o dieťa postarať a zuteká. Leo zostáva s kojencom sám. S novou rolou sa vysporiadava bezcieľnymi potulkami, sexuálnymi avantúrami i svojráznou lesnou terapiou. Alain Guiraudie nakrútil film na hranici perverzného pastorále, psychologickej drámy a symbolického portrétu muža, ktorý nedokáže byť otcom, milencom ani tvorcom.



ODPORÚČAME AJ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Chatrč a Špunti na vode
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Vo veľkom štýle a Power Rangers
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Šmolkovia: Zabudnutá dedinka
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Život, Masaryk a Skryté zlo

Komentáre