Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Besnenie a Struny času

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 12. apríla 2018 8:00
Záber z filmu Besnenie. Foto: Continental film

Besnenie


Primatológ Davis Okoye (Dwayne Johnson), ktorý si drží ľudí od tela, zdieľa nepochybnú väzbu s Georgeom, mimoriadne inteligentnou gorilou o ktorú sa stará od jej dvoch rokov. Ale vykonaním nebezpečného experimentu, ktorý sa vymkne spod kontroly, zmení miernu opicu na zúrivé monštrum obrovských rozmerov.
A aby toho nebolo málo, čoskoro sa objavia aj iné druhy zvierat, ktoré boli podobne zmutované. Vzhľadom na to, že sa títo novovytvorení alfa predátori rútia naprieč krajinou a ničia všetko, čo im stojí v ceste, Okoye a jeho tím vytvárajú protilátku, ktorá má zastaviť globálnu katastrofu a zároveň zachrániť strach naháňajúce stvorenie, ktoré bolo kedysi jeho priateľom.



Fakjú pán profesor 3


Samozvaný profesor Zeki Müller je späť. Silnejší ako predtým, plný odhodlania a túžby dostať zo svojich študentov v čele so Chantal to najlepšie, čo v nich ešte ostalo. Avšak už toho v nich moc na vydolovanie neostalo. Uspeje pri záchrane školy a jej študentov?



Struny času


Od vizionárskej režisérky Ava Duvernay prichádza do kín veľkolepé dobrobrodružstvo, podľa románovej klasiky od spisovateľky Madeleine L’Engle. Príbeh je rozprávaný očami hlavnej hrdinky Meg Murryovej, ktorá bojuje s nízkym sebavedomím a túži zapadnúť medzi ostatných spolužiakov. Je dcérou svetoznámeho fyzika, je inteligentná a talentovaná, ako jej brat Charles Wallace. Ich situáciu skomplikuje zmiznutie ich otca pána Murreyho, ktoré má drvivý dopad na celú rodina a ich matke to zlomí srdce.

Charles, Meg a spolužiak Calvin sa po týchto udalostiach dozvedia o existencii tzv. božských bytostí, ktoré prišli na Zem, aby našli pána Murreyho. Spoločne sa vydávajú na dobrodružnú cestu, pomocou skladania časopriestoru sú prenášaní za hranice fantázie, kde musia bojovať so silami zla. Na zem sa môžu vrátiť iba vtedy, keď nájdu silu k poraziť temnotu, ktorá sa rýchlo šíri celým vesmírom.



Vnútorne slnko


Isabelle je rozvedená umelkyňa, ktorá hľadá pravú lásku. Nádeje však často vkladá do mužov, ktorí sú pravým opakom ideálu takého muža. Film nie je plynulým príbehom, divák sleduje vybrané pasáže z Isabellinho života, aby si vyskladal jej osobnosť a na konci pochopil jej kľúč, podľa ktorého si hľadá „toho pravého“.

Komentáre