Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Apoštol Pavol a Deň čo deň

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 5. apríla 2018 8:00
Záber z filmu Apoštol Pavol. Foto: Itafilm

Apoštol Pavol


Počas prenasledovania kresťanov na začiatku nášho letopočtu je Pavol uväznený rímskym cisárom Nerom. V tmavej, chladnej cele bojuje s hladom, samotou, no tiež s výčitkami svedomia z vlastnej farizejskej minulosti. Jeho jediným verným spoločníkom ostal Lukáš, ktorý počas svojich návštev v Pavlovej cele spisuje zážitky a učenie muža, ktorý sa stal neskôr známym ako Apoštol národov.



Deň čo deň


Romantický príbeh o tom, aké to je keď sa každé ráno prebudíte v inom tele a každý deň žijete život niekoho iného. Snažíte sa vyhýbať tomu, aby si to niekto všimol, a preto sa radšej nepletiete do životov týchtu ľudí. Všetko je v poriadku, až do rána, keď sa prebudíte v tele Justina a zamilujete sa do jeho priateľky Rhiannon. Od toho okamžiku všetky pravidlá, podľa ktorých ste žili, prestávajú platiť. Konečne sa objavil niekto, s kým chcete byť DEŇ ČO DEŇ.



Prísľub úsvitu


Od ťažkého detstva v Poľsku cez mladosť pod slnkom v Nice až po kariéru letca v Afrike počas 2. svetovej vojny... Romain Gary prežil výnimočný život. Za túto húževnatosť, ktorá ho viedla k tomu, aby prežil tisíc životov, aby sa stal veľkým človekom a slávnym spisovateľom, však vďačí svojej matke Nine. Práve šialená láska tejto zaujímavej a excentrickej matky z neho urobí jedného z najvýznamnejších románopiscov 20. storočia, ktorého život bude plný nečakaných zvratov, vášní a tajomstiev. Táto bezhraničná materinská láska však bude aj jeho doživotným bremenom...



Stratili sme Stalina


Veľký vodca padol. Priamo na koberec. Volá sa Stalin. Nad jeho mŕtvolou sa začína tragikomický boj o nástupníctvo. Súdruhovia z politbyra sa pomaly zbavujú dlhoročného strachu a začína to ozajstné divadlo. Ak sa vám to nezdá ako dostatočne dôvtipná zápletka, tak verte, že film Stratili sme Stalina vo svojej tragickosti a schopnosti uťahovať si z vysokých vecí je veľmi vtipný. V Rusku tento film zakázali.



The Florida Project


Neďaleko Disneylandu na Floride stojí mnoho, kedysi populárnych, pestrofarebných motelov. Okúzľujúca šesťročná Moonee a jej kamaráti, ktorí si naplno užívajú leto, bývajú v jednom z nich. Radosť zo slobody, potulovania a neodolateľných kopčekov zmrzliny nemá nudný a zložitý svet dospelých šancu ohroziť. Čo na tom, že jej 22ročná mama každý týždeň ťažko zháňa peniaze na nájom a neskorými platbami dráždi starostlivého správcu Bobbyho. Je načase zoznámiť sa s novou susedkou a naplánovať pár ďalších šibalstiev! Režisér Sean Baker prichádza s neobyčajne silným filmom, ktorý sa stal miláčikom kritikov aj divákov hneď od svojho uvedenia na festivale v Cannes.

Komentáre