Hudba a film

Kino novinky týždňa: Anglická dráma aj česká komédia

"Milovníci čiernej komédie tešte sa! Režisér Ondřej Sokol pre vás natočil film o dvoch kamarátoch, ktorí sa spolu snažia vyriešiť smrť matky jedného z nich."

Veronika Rosputinská, 5. marca 2014 14:00
Záber z filmu Krásno Foto: Youtube


Prvý marcový týždeň prináša do ovzdušia jar a do kín päť nových premiérových titulov. Milovníkov čiernej komédie poteší Krásno, fanúšikov anglickej kinematografie dráma Philomena.

Krásno


Komédia režiséra Ondřeja Sokola je prístupná od 15 rokov a zachytáva príbeh dvoch kamarátov z detstva, Michala a Adama, ktorí sa po rokoch vracajú do rodného mesta rozhodnutí, že vyriešia smrť Michalovej matky. Je do toho zapletený Michalov otec? Alebo v tom má prsty jeho nová žena? Tešiť sa môžete na záplavu absurdných situácií.


Philomena


Dráma z anglickej produkcie je postavená na dvoch ľuďoch – Martinovi Sixmithovi, bývalom korešpondentovi BBC a Philomene Lee, írskej dámy. Martin prišiel o prácu, no do rúk sa mu dostane materiál, ktorý by mohol znamenať reportáž jeho života. Philomena, jeho klientka, otehotnela ako veľmi mladá a keď mal jej syn len tri roky, násilím jej ho vzali. Zvyšok života strávila márnym hľadaním syna.


Vnútri Llewyna Davisa


Ďalšia anglická dráma, tentoraz natočená podľa skutočnej udalosti. Film je o týždni v živote mladého speváka, ktorý sa snaží udržať na folkovej scéne v roku 1961. Stretol sa s pozitívnym prijatím, diváci na portáli IMDb.com hodnotili film vysokým ratingom – 7,7 z desať.


300: Vzostup impéria


Čo by to bol za týždeň bez akčnej premiéry. Tentoraz si môžete pozrieť film režiséra Noama Murra natočený podľa najnovšieho grafického románu Franka Millera Xerxes. Veľké dobrodružstvo na bitevnom poli sa bude odohrávať na šírom mori. Ako dopadne boj Grécka proti perzskej armáde?


Mr. Peabody & Sherman


Novinka čaká aj na milovníkov kategórie animovanej komédie. Pán Peabody, múdry, odvážny, vtipný a svetoznámy, pes. A ten si adoptoval malého chlapca Shermana, ktorého odmalička vychováva. Dokonca pre neho vymyslel prístroj, ktorý umožňuje cestovanie v čase. To zaváňa poriadnym dobrodružstvom.

Komentáre