Hudba a film

Keanu Reeves a Winona Ryder sa stretnú v komédii Cesta za láskou

"Filmový pár z legendárnej snímky Dracula sa opäť objaví v spoločnom projekte. Zahrajú si dvoch ufrflaných samotárov."

Webmagazin.sk, 25. júla 2018 10:00
Keanu Reeves a Winona Ryder v novom filme Cesta za láskou. Foto: Bontonfilm
Priaznivci uštipačného humoru a romantických komédií si prídu na svoje. Vo filme Cesta za láskou stvárnia Keanu Reeves a Winona Ryder dvoch ufrflaných samotárov, ktorí sa stretnú cestou na svadbu. Romantická atmosféra, všeobecné veselie, smiech a šťastie sú im protivné, ich obranou je sarkazmus.

Víno a sarkazmus


Keanu Reeves a Winona Ryder sa zapísali do sŕdc divákov ako romantický pár z filmu Dracula. V snímke Cesta za láskou majú presne opačné charaktery. Dvaja hundroši sa omylom dajú do reči na letisku, cestou na svadbu. Zistia, že majú veľa spoločného: nenávidia ženícha, nevestu, svadby a zo všetkého najviac začnú nenávidieť seba navzájom. Obaja by chceli byť úplne inde a hlavne sa navzájom nikdy nevidieť. Sarkastické poznámky ich však postupne izolujú od ostatných hostí, a tak zostanú sami a musia sa začať rozprávať. "A keď sa s niekým rozprávate a pijete pri tom víno, môže sa nakoniec stať čokoľvek," píše distribútor filmu Bontonfilm.

Známi hundroši


Uhundrané hlavné postavy sa objavujú na filmových plátnach často. Jack Nicholson vo filme Lepšie to už nebude, Julia Roberts v Svadbe môjho najlepšieho priateľa či zlobor Shrek neúnavne skúšali hranice svojho okolia. Diváci si ich napriek tomu obľúbili. Akoby verili, že sa polepšia. A v mnohých prípadoch sa to podarilo.

Budú Keanu Reeves a Winona Ryder rovnako neznesiteľní? Podarí sa zbúrať hrádzu, ktorú si postavili z irónie a sarkazmu?



Sympatickí hrdinovia


Predstaviteľov hlavných hrdinov z Cesty za láskou filmoví fanúšikovia dobre poznajú. Keanu Reeves si svojho času vydobyl pevné miesto v mnohých ženských srdciach vďaka filmom ako Bod zlomu, Dracula, Nebezpečná rýchlosť, Dom pri jazere alebo ako Neo v sérii Matrix. V komédii Cesta za láskou nešetrí suchými hláškami a nenávisťou k celému svetu, možno ale bude čeliť romantickému finále.

Winona Ryder vie, ako chutí sláva. Nožnicovoruký Edward, Vek nevinnosti, Dracula alebo Jeseň v New Yorku z nej urobili hviezdu prvej veľkosti. V poslednej dobe hrá v extrémne populárnom seriáli Stranger Things.

Vo filme Cesta za láskou ich v slovenských kinách uvidíte od 6. septembra 2018.

Komentáre