Hudba a film

Jared Leto príde na Slovensko, chce ochutnať bryndzové halušky

"Držiteľ Oscara Jared Leto, člen formácie Thirty Seconds to Mars, ktorá je headlinerom festivalu na piešťanskom letisku, nemá hviezdne maniére. Spolu s kapelou chce ochutnať najmä miestne špeciality. "

TASR, 27. mája 2014 12:00
Držiteľ Oscara Jared Leto je členom formácie Thirty Seconds to Mars. Foto: TASR/AP Photo


Ak si myslíte, že všetky hollywoodske hviezdy sú namyslené alebo že majú prehnané nároky, ste na omyle. Držiteľ Oscara Jared Leto spolu s kapelou chce na festivale v Piešťanoch ochutnať miestne špeciality. Ich požiadavky sa zďaleka nechytajú nárokov veľkých rockových hviezd. Zoznam prianí skupiny Thirty Seconds to Mars, ktorý už dorazil organizátorom festivalu, je plný zdravých potravín a nízkokalorických jedál.

Hviezdne maniere ich obišli


Americkí rockeri z formácie Thirty Seconds to Mars si na prehnaný luxus nepotrpia. Možno však ochutnajú bryndzové halušky – organizátorom vyslovene odkázali, že pred bežnými jedlami uprednostňujú miestne špeciality.

„Možno im naservírujeme aj národnú špecialitu, ale určite aj niečo navyše – trojica podľa našich informácií obľubuje najmä ryby, japonskú kuchyňu a ľahšie, bezmäsité jedlá,“ hovorí Dušan Drobný, šéf organizačného tímu Topfestu, na ktorom Thirty Seconds to Mars zahrajú v sobotu 28. júna.

V šatniach trojice hudobníkov by spomínané bryndzové halušky mohli byť teoreticky tou najnezdravšou položkou. Jared Leto, jeho brat Shannon aj gitarista Tomo Miličević chcú vo svojej výbave najmä čerstvé ovocie, zeleninu, cereálne tyčinky či mandľové mlieko. Hudobníci nežiadajú ani kvapku alkoholu, čo pri rockových formáciách nebýva samozrejmosťou.

Držiteľ Oscara Jared Leto Foto: TASR/AP Photo
Líder skupiny Jared Leto napokon predsa len jednu-dve špeciálne prosby vytiahol: praje si energetický nápoj bez cukru a kokosovú vodu, ktorú vo veľkom pijú mnohé americké celebrity, keďže obsahuje zvýšený podiel živín. Spevák sa neplánuje zriecť ani svojich obľúbených kešu orieškov a zázvoru, ktorý si dávkuje na hrdlo a hlasivky ako osvedčený recept.

Vegánska strava a internet


Zrejme o čosi viac starostí organizátorom spôsobí samotný, takmer 30-členný tím okolo kapely, ktorý okrem iného požaduje veľké balenie cukríkov, nuttelu, arašidové maslo či žuvačky rôznych príchutí. Vo výprave je navyše niekoľko členov, ktorí vyznávajú vegánsku stravu, respektíve bezlepkové menu. „Sme na to pripravení, hlavne má ísť o čerstvé potraviny. Určite nie vopred poskladané bagety, to produkcia zdôraznila,“ dopĺňa s úsmevom Drobný.

Tri samostatné šatne budú pripravené podľa požiadavky hodinu pred príchodom hudobníkov z populárnej skupiny. Nevyhnutnosťou v nich bude aj stabilné pripojenie na internet či veľké, čerstvo vyprané, nie nové uteráky. Slovenské vystúpenie Thirty Seconds to Mars v rámci festivalu je súčasťou európskeho turné, ktoré skupina začne v júni. V auguste sa následne vyberie aj na sériu koncertov po USA spoločne s kapelou Linkin Park.

Popri americkom headlinerovi sa návštevníci 11. ročníka nášho najväčšieho rockového open air festivalu môžu tešiť aj na skupiny Helloween, Sabaton, The Exploited, Marky Ramone's Blitzkrieg, The Toy Dollls, Kabát, ako aj domácich interpretov Team, Horkýže slíže, IMT Smile, Desmod, Zóna A či Zoči voči a ďalších.

Komentáre