Hudba a film

Jana Kirschner a Korben Dallas sú SPOLU

"Okrem toho, že nahrali spoločnú skladbu, stihli k nej už aj predstaviť videoklip."

Webmagazin.sk, 3. júla 2014 13:00
Jana Kirschner a Korben Dallas Foto: Linda Vallová


Speváčka Jana Kirschner už roky patrí k ikonám slovenskej hudby. Korben Dallas je síce mladšou hudobnou formáciou, no pomaly si získava svoje postavenie. Svedčí o tom aj fakt, že práve Jana Kirschner sa s nimi pustila do nahrávania spoločnej skladby.

Prezradila dokonca, že kapela ju na spoločný projekt vôbec nemusela presviedčať, práve naopak, hlas speváka a gitaristu Juraja Benetina ju úplne očaril: „Odkedy som po prvýkrát počula Jurajov hlas, vravela som si, že spolu musíme niečo nahrať. Úplne ma očaril. Nemala som najmenšie pochybnosti o tom, že je to hlas, ktorý tu nebol niekoľko rokov."

Na svete je aj klip


Novinka Spolu je dnes už na svete a hudobníci dokonca nelenili a hneď zverejnili aj nový videoklip. Skladba je o spoločnom dozrievaní dvoch ľudí a originálny "retroklip" je o seniorskej tanečnej zábave. Režisérmi klipu sú Gunpowder directors Marika Majorová a Jonáš Karásek. Autorkou nápadu je Marika, ktorá je známa aj ako módna blogerka Tonbogirl. Za kameru sa postavili Dušan Husár a Jonáš Karásek, ktorý má na konte réžiu filmu Kandidát.

„Klip je štylizovaný do 50-tych rokov, líčením aj kostýmami. V mojej role som sa cítila ako ryba vo vode. Bolo zaujímavé stať sa na jeden deň súčasťou kapely. Bola tam výborná atmosféra, všetci účinkujúci boli skvelí a pracovali naplno, aby som stihla posledné večerné lietadlo do Londýna,“ doplnila Jana Kirschner.



Text novej skladby „Spolu“ napísal Lukáš Fila. Minimalistická hudba je kolektívnym dielom, najväčšou mierou k nej prispel spevák a gitarista Juraj Benetin. Základný groove je výsledkom spoločného jammovania v garáži, kde kapela skúša. Gitaru vymyslel a nahral Ľuboslav Petruška z Chiki liku tu-a, ktorý je stálym spolupracovníkom Korben Dallas.

Bratislavská kapela Korben Dallas vznikla v roku 2010. Skupinu tvoria Juraj Benetin, Lukáš Fila a Ozo Guttler. Debutový album „Pekné cesty“, ktorý vznikol ako živá nahrávka z koncertu, nominovali na cenu Radio_Head Awards v kategórii album roka – cena kritikov. Kapela s jedinečným štýlom sa presadila s druhým albumom „Karnevalová vrana“ z roku 2013, z ktorého pochádzajú úspešné skladby „Otec“, „Zlatý jeleň“ a „Beh“. Album sa dostal na prvú priečku v rebríčku slovenskej verzie iTunes aj Spotify, a na Radio_Head Awards 2013 získali Korben Dallas cenu za najlepší album, singel a najlepšiu koncertnú kapelu. V lete zahrajú Korben Dallas na väčšine veľkých slovenských festivaloch - Pohoda, Grape, Žákovic Open či Rockscape v Banskej Bystrici.


Informácie poskytla Nora Krchňáková z PROPAGANDA HOUSE.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Skupina Maroon 5 má nový klip: Nevera, slzy a krv
Beyoncé prevalcovala konkurenciu, je najvplyvnejšou celebritou sveta
IMT Smile má nový singel, vznikol v ďalekej Kalifornii
Katka Koščová po piatich rokoch pripravuje nový album
Doktor House príde na Slovensko, vedeli ste, že sa venuje hudbe?

Komentáre