Hudba a film

James Blunt sa budúci rok vráti do Bratislavy

" Na koncerte v Bratislave Blunt predstaví svoj nový album The Afterlove, na ktorom spolupracoval s tímom skúsených spolupracovníkov. "

TASR, 4. decembra 2017 8:00
Anglický spevák James Blunt, archívna snímka Foto: TASR/AP
James Blunt, jeden z najúspešnejších popových spevákov v súčasnosti, vystúpi v rámci svetového turné The Afterlove Tour v Bratislave. Koncert sa uskutoční 10. mája v bratislavskej NTC aréne. Vstupenky budú v predaji v sieti Ticketportal už od piatka 1. decembra.

Zaspieva nový album


Na koncerte v Bratislave Blunt predstaví svoj nový album The Afterlove, na ktorom spolupracoval s tímom skúsených spolupracovníkov. Prvý singel Love Me Better pre Jamesa napísal Ed Sheeran. Singel zaznamenal veľký úspech v Anglicku, Francúzsku, Švajčiarsku, ale aj v Čechách a na Slovensku. S písaním piesne Bartender pomohol americký skladateľ a producent Teddy Geiger. Ďalej na albume spolupracovali spevák Ryan Tedder z One Republic.



Z vojaka spevák


Bývalý vojak James Blunt predal celosvetovo viac ako 20 miliónov kópií albumov, pričom jeho debut Back To Bedlam 2004 sa stal vo Veľkej Británii najpredávanejšou nahrávkou nultých rokov 21. storočia. Je držiteľom dvoch Brit Awards, dvoch Ivor Novello Awards, dvoch MTV Video Music Awards a piatich nominácií na Grammy. K jeho najúspešnejším hitom patria skladby You're Beautiful, Wisemen, Goodbye My Lover, Carry You Home či 1973.



Bude to už tretí koncert Jamesa Blunta v slovenskej metropole, v Bratislave koncertoval 26. októbra 2008 a 28. októbra 2014. V poradí piaty album The Afterlove, ktorý na turné propaguje, vydal 24. marca tohto roku

Informáciu pre TASR poskytol Peter Ďuriš z agentúry Amadeus.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Samuel Tomeček prespieval slovenské evergreeny, uctil si ikony
Z NEZNÁMYCH KONČÍN: Asteroid Oumuamua šokuje vedcov
Prichádza čas adventných kalendárov. Poznáte ich históriu?
Nightwish oslávi 20. narodeniny aj na Slovensku

Komentáre