Hudba a film

Ivan Tásler: Rok 2018 bude mať v histórii IMT Smile špeciálne miesto

"Po troch rokoch vydali v októbri IMT Smile nový štúdiový album Budeme to stále my. "

TASR, 8. januára 2019 8:00
Na snímke spevák skupiny IMT Smile Ivan Tásler. Foto: TASR/Jakub Kotian
Mnohí interpreti môžu rok 2018 skupine IMT Smile závidieť. Päť vypredaných decembrových koncertov v Bratislave a Košiciach, nový album Budeme to stále my, cena SOZA za rok 2017, nominácia na Krištáľové krídlo, v lete úspešná Amfiteáter Tour 2018 a záznam z koncertu pod názvom Východná.

Podstatní sú fanúšikovia

"Bol náročný po mnohých stránkach, na druhej strane vznikol zaujímavý album, ktorý má svoj príbeh, svoju atmosféru, svoje čaro. Svojský rok, v histórii IMT Smile bude mať rok 2018 svoje špeciálne miesto. Amfiteáter Tour, nahrávanie v Amerike, nahrávanie v Anglicku, v Prahe, rôzne spolupráce. Veľmi veľa rôznych vecí. Je to pre nás vždy česť, keď nás niekto ocení a keď má niekto pocit, že nás má chuť oceniť, sme radi, že sme nominovaní aj na Krištáľové krídlo. Pre nás sú však podstatní naši fanúšikovia, to samotné, čo má muzika spĺňať, radosť a pokoj. Verím tomu, že preto na nás ľudia chodia, majú radi našu hudbu, energiu, ktorú sa našim fanúšikom snažíme ponúkať," povedal pre TASR líder kapely Ivan Tásler.



Vydali nový album

Po troch rokoch vydali v októbri IMT Smile nový štúdiový album Budeme to stále my. Prvý singel z albumu s rovnomenným názvom kapela predstavila už v máji. Nahrávali ho v kalifornskej Santa Monica (Budeme to stále my, Pod vodou), vo Veľkej Británii (Čo všetko sa môže stať, Človek nikdy nevie), v pražskom štúdiu Barrandov (Osud) a v štúdiu IMT Smile na bratislavskej Kolibe. Na albume sú tri duetá, s Kalim v pesničke Poď so mnou, so Szidi Tobias v skladbe Podaj mi ruku, tretím je spojenie s českou kapelou Chinaski v piesni Osud.

To bude taká táslerovka

"Celé to vzniklo netradične. Szidi Tobias je fantastická speváčka, skvelá umelkyňa, jedného dňa ma oslovila, či by som sa nechcel pozrieť na niektoré texty, ktoré má a či by som neskúsil niečo zložiť. Stretli sme sa, pieseň Podaj mi ruku som zložil v Austrálii, približne v tom istom období ako pesničku Budeme to stále my. Od prvého momentu som mal pocit, že je to naša pesnička, ten text napísal Peter Lipovský pred pár rokmi a už vtedy k tomu poznamenal, že to bude taká táslerovka. Je to pre mňa silný moment na tejto platni. Som rád, že máme spoločnú pesničku."



"Druhou je Poď so mnou, ktorú som zložil u nás na Kolibe. Keď som nahral prvé demo, tak som v ňom použil trocha rapu a reggae. Napadol ma Kali, ktorý sa tomuto štýlu venuje. Nepoznali sme sa, oslovil som ho a on ponuku hneď prijal. A pri pesničke Osud bola celá kapela Chinaski, bolo nás v štúdiu desať muzikantov, dve súpravy bicích, dve gitary, dva klávesové nástroje. Je to live nahrávka, ku ktorej sme potom dotočili spevy. S Chinaski máme dlhé roky krásny vzťah," uviedol k jednotlivým duetám Ivan Tásler.

Komentáre