Hudba a film

Imagine Dragons vydali nový album. Nebáli sa experimentovať

" Koncom apríla kapela vydala ďalší singel z albumu Evolve, a to pieseň Thunder, ktorej sa veľmi dobre darí aj v slovenských rádiách. "

TASR, 5. júla 2017 11:00
Na snímke spevák Dan Reynolds z americkej rockovej skupiny Imagine Dragons. Foto: TASR/Michal Svítok
Multiplatinoví držitelia ceny Grammy Imagine Dragons vydali svoj tretí album Evolve, o ktorom sa hovorí ako o jednej z najočakávanejších hudobných udalostí tohto roka.

Začalo to úspešným debutom

Kapela Imagine Dragons vznikla v roku 2009 v zložení Dan Reynolds (spev), Wayne Sermon (gitara), Ben M Kee (basová gitara) a Daniel Platzman (bicie). Zlomovým pre skupinu stal rok 2012, kedy vydala EP Continued Silence, ktoré obsahovalo 2x platinový singel It's Time. V tom istom roku vyšiel aj jej debutový album Night Visions a štvorica z Las Vegas tak odštartovala hviezdnu kariéru z druhého miesta v rebríčku Billboard Top 200 Albums. Jej prvotina sa tiež stala albumom číslo jeden na Spotify za rok 2013. Celosvetovo sa z platne, ktorá priniesla aj hity ako Radioactive či Demons, predalo viac ako 5 miliónov kusov.

V roku 2015 kapela predstavila druhý album Smoke + Mirrors, ktorý sa okamžite dostal na prvú priečku v Billboard Top 200. Okrem dvoch úspešných albumov má však na konte aj koncertnú platňu, ktorou rekapitulovala úspešné turné k albumu Smoke + Mirrors.

Believer zaujme pozitívnou energiou


Prvou "ochutnávkou" z najnovšej platne sa začiatkom roka stal aktuálne už hitový singel Believer, ktorý vybrali aj do reklamnej kampane k jednej z nových hier spoločnosti Nintendo. Fanúšikov okamžite dostal pozitívnou energiou.

"Minulý rok bol pre mňa skutočne najpozitívnejší za celý môj život. Táto pieseň vysvetľuje moje uvedomenie si, že emocionálna bolesť, ktorej som čelil niekoľko posledných rokov, mi skutočne pomohla postúpiť do zdravšieho duševného priestoru. Aj keď vám osud práve nepraje, pomôže, keď človek verí sám v seba," dodal na adresu hitu Beliver spevák Dan Reynolds.



Believer bol šesť týždňov po sebe číslo jeden na Alternative Radio a prekonal tak trinásťročný rekord v počte odohraní vo svojom formáte. Z trónu tak zosadil Linkin Park so skladbou Faint z roku 2003. TIME nazval Believer "ďalšou prefektnou hymnou", Entertainment Weekly zasa ocenil "ohromný refrén a diabolskú basu". Bilbord charakterizoval singel ako "hymnu, ktorá z váhajúcich optimistov učiní oddaných veriacich".

Obľúbený aj v slovenských rádiách


Koncom apríla kapela vydala ďalší singel z albumu Evolve, a to pieseň Thunder, ktorej sa veľmi dobre darí aj v slovenských rádiách. Thunder je dôkazom, že napriek obrovskému úspechu kapela nestráca chuť na sebe pracovať a nebojí sa zariskovať zvukom, ktorý by od Imagine Dragons málokto očakával. A ako sa ukázalo, riskovať sa oplatilo. Hoci sa v piesni chlapci odklonili od rockových koreňov, beat, syntetizátory a auto-tune sú v tomto prípade použité natoľko šikovne, že kapela nestratila ani kúsok zo svojej originality. Okrem už uvedených hitov Believer a Thunder na novom albume nájdu fanúšikovia ďalších deväť piesní vrátane už zverejnených Whatever It Takes a Walking The Wire.



Album Evolve vychádza na CD v štandardnej, ako aj deluxe verzii, ktorá bude mať elegantný obal a rozsiahlejší booklet. Koncom leta sa fanúšikovia môžu tešiť aj na priehľadný vinyl. No ešte predtým môžu hviezdnu štvoricu z Las Vegas vidieť naživo v rámci festivalu Colours Of Ostrava, na ktorom s novým koncertným programom vystúpi už 19. júla.

TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Universal Music Dominika Dirgasová.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Highlighty týždňa: Od vydania prvého Harry Pottera uplynulo 20 rokov
Gitana uviedla do života svoj prvý album, zahŕňa aj piesne v rómčine
Pozrite si videoklip k piesni Hej, sokoly. Za pár dní sa stala hitom
Dominika Morávková hviezdi vo filme Špina. S kapelou chystá novinku

Komentáre