Hudba a film

Igor Timko z No Name: Je to viac drezúra než rock and roll

"Skupina vydala pred Vianocami box, ktorý mapuje celú ich tvorbu."

TASR, 19. decembra 2017 10:00
Prestížnu českú hudobnú cenu Český slávik v kategórii Slávik bez hraníc pre najhranejšiu zahraničnú skupinu aj tento rok získala skupina No name. Foto: TASR/Bohdan Kopčák
Známa košická skupina No Name pripravila pre svojich fanúšikov elegantný vianočný darček. Aktuálni desaťnásobní Slávici bez hraníc vydali súhrn celej tvorby vo forme Boxu 10 CD + 2 DVD No Name 1998 – 2018.

Zbierka hudby i obrazu


Dvanásťdiskový komplet obsahuje všetky radové albumy a najvýznamnejšie DVD skupiny. Sú nimi Live in Prague z roku 2006, kde sa No Name koncertom v O2 Aréne definitívne zaradili medzi hudobné stálice bývalého Československa, druhým je DVD 20 rokov No Name z vypredaného Fóra Karlín, ktorý je vôbec prvým záznamom narodeninových osláv kapely a vychádza aj ako audio na CD.

Sú nároční


Dve dekády na scéne považujú No Name za náročné, ale nádherné obdobie: „S kolegami z kapely sa snažíme byť na seba nároční, mnohokrát sme si povzdychli, že naše skúšanie pripomína viac drezúru ako rock and roll, no každý ďalší koncert naznačuje, že to robíme správne,” komentuje fungovanie kapely jej líder Igor Timko.



Úspešní aj v Česku


Skupina No Name už viac ako dvadsať rokov žne úspechy doma aj za hranicami Slovenska. Patrí k najúspešnejším česko-slovenským skupinám, o čom svedčí fakt, že sú desaťnásobnými držiteľmi ocenenia Slávici bez hraníc v ankete popularity Český slavík Mattoni. No Name hrajú v zostave: Igor Timko (spev), Roman Timko (gitara), Dušan Timko (gitara), Ivan Timko ( bicie), Vilo Gutray (basgitara) a Zoli Šallai (klávesy).

Plné hitov


Box No Name 1998-2018 obsahuje doteraz vydané albumy No Name, Počkám si na zázrak, Oslávme si život, Slová do tmy, Čím to je ?!, V rovnováhe, Nový album, S láskou, Karel Gott & No Name Kto dokáže…, 20 rokov No Name a DVD: Live in Prague 2006, 20 rokov No Name.

TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka vydavateľstva Warner Music Czech Republic.

Komentáre