Hudba a film

Slovenské Grammy čakajú na svojich majiteľov

"Výsledky hudobných cien Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby za rok 2013 sa dozvieme už tento štvrtok."

Veronika Rosputinská, 11. februára 2014 6:00
Mikrofóniky už čakajú na svojich majiteľov. Foto: Zväz autorov a interpretov populárnej hudby


Každý umelec sa poteší, keď jeho prácu a úsilie niekto patrične odmení. Aj z tohto dôvodu je dnes veľmi populárne odovzdávanie najrôznejších cien v desiatkach kategórii. Najprestížnejšie podujatie vo svete hudby, ceny Grammy, sú už rozdané a obdobné oceňovanie čaká aj na umelcov v našich končinách.

Ceny bude už tento štvrtok, 13. februára, odovzdávať Zväz autorov a interpretov populárnej hudby. Sošky mikrofónikov poputujú do rúk interpretom, skupinám, rádiám, klubom, festivalom, ich usporiadateľom či rozhlasovým redaktorom.

Najúspešnejší víťazi v histórii


V prvom kole bolo v ôsmich kategóriách spolu 144 nominácií a až 127 nominovaných. „Z tohto počtu bolo 18 rozhlasových staníc, 18 hudobných redaktorov, 21 kandidátov na titul Objav roka, 17 na titul Inteprét/Skupina roka, 15 potenciálnych albumov roka, 20 klubov, 17 festivalov a 18 usporiadateľov roka,“ vyratúva predseda Rady Zväzu Martin Sarvaš.

Od roku 1990, keď sa s odmeňovaním hudobníkov začalo, sa do histórie asi najviac zapísali skupina No Name s piatimi cenami a Richard Müller rovnako s piatimi cenami, prezradil Martin Sarvaš. O cenu menej získal Pavol Habera so svojou kapelou Team, skupina Tublatanka či speváčka Jana Kirschner.

KOMPLETNÝ ZOZNAM NOMINÁCIÍ ZA ROK 2013

Komentáre