Hudba a film

Hit Zlodej slnečníc má novú reggae verziu od skupiny Instinct

"Chalani skladbu oprášili, prezliekli do svojho štýlu a môže sa tak stať po vyše troch desaťročiach znovu letným hitom. "

TASR, 26. augusta 2017 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Skupina Instinct nahrala cover verziu hitu Zlodej slnečníc skupiny Elán. Singel predstavujú tri týždne pred vydaním debutového albumu, ktorému dali názov Na inzerát. Ľahké letné reggae je niečo, na čo neboli doteraz fanúšikovia od kapely Instinct zvyknutí. Originálna verzia piesne je z roku 1982 a jej pôvodnými autormi sú Vašo Patejdl a Ľuboš Zeman. Je však tak nadčasová, že ju chalani oprášili, prezliekli do svojho štýlu a môže sa tak stať po vyše troch desaťročiach znovu letným hitom.

„Myšlienka prerobiť túto pieseň vznikla úplne náhodou. Zapáčila sa nám na spoločnom turné s kapelou Elán. Lukáš mi na jednom z koncertov povedal, že toto by mohlo znieť dobre, aj keď sa to urobí v súčasnom zvuku. Hneď na druhý deň som vytvoril klavírnu demoverziu a skúsili sme to naspievať. Lukášovi skladba neuveriteľne hlasovo sadla a viac sme nepotrebovali. Požiadali sme autorov o súhlas, pridali sme ešte pár našich hudobných nápadov a dokončili sme to s producentom Randym Gnepom v štúdiu, odkiaľ sme odchádzali nadšení,“ opisuje gitarista Miro.

S námetom na videoklip prišiel spevák Lukáš a pod vizuál sa podpísal Robo Végh. Nakrúcanie prebiehalo v Prahe. „V priebehu nakrúcania sa nám podarilo nabúrať auto, čo nás nepotešilo. Naopak, potešil nás záujem zahraničných turistov, ktorí si na Letnej v Prahe pri záverečnej scéne chceli v klipe zahrať tiež. V klipe účinkuje aj autor skladby Vašo Patejdl,“ doplnil Lukáš.



Kapela Instinct vydáva debutový album Na inzerát už 8. septembra. Názov vznikol podľa toho, že všetci členovia kapely sa spoznali len vďaka inzerátom. Kapela je z Prahy a tvoria ju dvaja Slováci, spevák Lukáš Ciho a gitarista Miro Maršík, a dvaja Česi, bubeník Ondřej Simon a basgitarista Martin Havelka. Na jeseň plánuje skupina turné v štyroch mestách na Slovensku a v Prahe.

TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a PR manažérka spoločnosti Warner Music.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Komédia Bajkeri má nový singel so Celeste Buckingham
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Zabijakov osobný strážca
Kinsfolk majú nový singel. Predstavili ho aj na Szigete
VIDEO: Tom Cruise sa zranil počas natáčania Mission: Impossible 6

Komentáre