Hudba a film

Helena Vondráčková zaspieva v Bratislave srdcovky z Mamma Mia!

" V podaní českých muzikálových hviezd zaznejú veľké hity autorskej dvojice Benny Andersson a Björn Ulvaeus."

TASR, 7. júna 2017 9:00
Na archívnej snímke česká speváčka Helena Vondráčková. Foto: TASR
Helena Vondráčková, jedna z hlavných predstaviteliek českej verzie úspešného svetového muzikálu Mamma Mia! má k veľkým hitom skupiny ABBA výnimočný vzťah. "Skladby skupiny ABBA sú pre mňa doslova srdcovou záležitosťou. Veľmi sa teším na to, ako si ich spolu s kolegami zaspievame v Bratislave," uviedla pre médiá speváčka.

Presvedčiť sa o tom diváci môžu na slovenskej premiére českej verzie muzikálu Mamma Mia! v dvoch predstaveniach v sobotu 10. júna na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. V podaní českých muzikálových hviezd zaznejú veľké hity autorskej dvojice Benny Andersson a Björn Ulvaeus - Super Trouper, Chiquitita, Money, Money, Money, The Winner Takes It All, I Have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen, Mamma Mia a ďalšie - s textami Adama Nováka, v réžii Antonína Procházku na veľkolepej scéne so živým orchestrom.

Príbeh muzikálu Mamma Mia! je o odvahe realizovať svoje sny o láske, priateľstve, rodine a o význame minulosti pre šťastie do budúcnosti. Odohráva sa na malom gréckom ostrove, rozohrajú a zaspievajú ho veľké české muzikálové hviezdy, medzi ktorými budú aj traja Slováci.

V úlohe Lisy sa predstaví mladá rodáčka z Púchova Alžbeta Bartošová, ktorú pre český muzikál objavil Michal David. Postavu Peppera stvárni Peter Pecha, ktorý sa do muzikálu v Česku dostal po štúdiu na ZUŠ Gbely a JAMU v Brne. Tretím Slovákom v obsadení je Bratislavčan Laco Hudec Šubrt, ktorý zaspieva v postave Eddieho. Trojicu starých kamarátok a bývalých pop star Donnu, Rossie a Tanyu stvárnia Helena Vondáčková, Hana Křížková a Radka Fišarová. Troch možných otcov Sophie - Sama, Harryho a Billa budú hrať a spievať Bronislav Kotiš, Pavel Vítek a Oldřich Kříž. Mladý pár Sophie a Sky, ktorý sa chystá na svadbu, stvárnia Ivana Korolová a Tomáš Smička. V úlohe Sophiinej družičky Ali sa predstaví Vendula Příhodová.

Muzikál Mamma Mia!, ktorý je známy aj z úspešného filmu z roku 2008 s Meryl Streep, Pierceom Brosnanom, Colinom Firthom, Stellanom Skarsgardom, Amandou Seyfried či Juliou Walters, sa v českej verzii predstaví v dvoch exkluzívnych predstaveniach 10. júna o 14. a 19. h na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Informáciu TASR poskytol PR manažér predstavenia Rado Mešša.

ODPORÚČAME AJ:
Mať srdce: Speváčka Kristína predstavila nový song aj album
VIDEO: T. NVOTOVÁ: Film Špina je pokusom prelomiť mlčanie
Rodinný priateľ prináša skutočný príbeh rodiny z kultových Pelíšiek

Komentáre