Hudba a film

Francúzsky producent David Guetta zverejnil nový singel Light My Body

"V nahrávke Light My Body Up hosťuje tiež raper Lil Wayne, ktorý je čo do počtu vstupov v prehľade Billboard Hot 100 zase najúspešnejším mužom histórie pred Elvisom Presleym. "

TASR, 18. apríla 2017 10:00
Francúzsky DJ David Guetta má novinku. Foto: TASR/AP
Známy francúzsky producent David Guetta zverejnil v týchto dňoch nový singel. Skladba sa volá Light My Body Up a hosťujú v ňom Nicki Minaj a Lil Wayne.

Predzvesť nového albumu


Veterán tanečnej scény a komerčne najúspešnejší dídžej planéty spoluprácu s Nicki Minaj oznámil už dávnejšie. V minulosti nahrali úspešné piesne Hey Mama, Where Them Girls At a Turn Me On, teraz sa však vydal nečakaným smerom. Nicki Minaj nerapuje, ale vôbec prvýkrát spieva. A aj Guettova produkcia sa líši od toho, na čo sú jeho priaznivci zvyknutí. Predpokladá sa, že novinka Light My Body Up je predzvesťou nového albumu, ktorý by mal Guetta vydať v priebehu tohto roka.

V nahrávke Light My Body Up hosťuje tiež raper Lil Wayne, ktorý je čo do počtu vstupov v prehľade Billboard Hot 100 zase najúspešnejším mužom histórie pred Elvisom Presleym. Dá sa predpokladať, že aktuálna spolupráca bude pre všetkých troch ďalšou vstupenkou do najvyšších poschodí hitparád na celom svete.



Dídžejom od 17 rokov


Rodák z Paríža, dídžej a producent David Guetta (*1967) mal 17 rokov, keď sa stal dídžejom parížskeho klubu Broad. Bol spoluzakladateľom Gum Productions, v roku 2002 vydal debutový album Just a Little More Love. Na svojom konte má dnes šesť vydaných albumov, šiesty Listen vyšiel v novembri 2014. Najúspešnejšími sú štvrtý album One Love z augusta 2009 a piaty Nothing But The Beat z augusta 2011, oba sa v anglickom rebríčku dostali na druhé miesto, doma vo Francúzsku dosiahli až na prvú pozíciu. V domácej TOP 40 hitparáde bodovalo 37 skladieb. O jeho celoeurópskom úspechu svedčí aj skutočnosť, že v anglickej singlovej TOP 40 mal doposiaľ 27 skladieb, päť z nich sa dostalo až na prvé miesto.

ODPORÚČAME TIEŽ:
O. KANDRÁČ: Hudba je reč duše, musíte ju robiť s nasadením
Dáša Kostovčík, známa z Peter Bič Project, predstavila singel Balada
Film Agnieszky Holland je nadčasový, rozpráva o ženách i ekológii
Mobil so štyrmi kamerami… potrebujeme takéto inovácie?

Komentáre