Hudba a film

Flákač Lenny pripraví umierajúcemu chlapcovi nezabudnuteľné zážitky

"Ak má David umrieť mladý, nemá zmysel robiť domáce úlohy, myslí si Lenny z filmu Srdcoví rebeli. Film vznikol podľa skutočného príbehu a knihy, ktorú jeden z priateľov napísal. "

Webmagazin.sk, 10. augusta 2018 10:00
Nezodpovedný flákač Lenny dostane na zodpovednosť pätnásťročného chlapca Davida s vážne chorým srdcom. Foto: Bontonfilm
Mladý chlapec s chorým srdcom a k tomu nezodpovedný flákač. Nezvyčajná dvojica z nového filmu Srdcoví rebeli pripraví divákom množstvo vtipných, ale aj dramatických okamihov. Jednu z hlavných úloh stvárnil Elyas M´Barek, známy z trilógie Fakjú pán profesor.

Zbohatlícky egomaniak


Po ďalšom divokom večierku zaparkuje zbohatlícky playboy Lenny svoje auto na dno napusteného bazéna. A otcovi dôjde trpezlivosť. Koniec flákania, koniec míňania, koniec pohodového života. Lenny sa musí začať starať o pätnásťročného Dávida s ťažko chorým srdcom, ktorému podľa lekárov zostáva len pár mesiacov života.

Film Srdcoví rebeli vznikol podľa skutočného príbehu. Foto: Bontonfilm


"Ste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pre ťažko chorého chlapca ideálne," počuje od krásnej lekárky. Dávid žije v sanatóriu a okrem operácií toho vlastne veľa nepoznal. V jednom momente sa tak stretnú dva úplne rozdielne svety, svet klubov, večierkov, alkoholu a krásnych žien so svetom nemocnice, liekov a operačných sál. S tým druhým svetom si ale Lenny veľmi starosti nerobí a začne sa o Dávida starať tak, ako jednoducho vie.

Žiadne domáce úlohy


Rozhodne sa, že Dávid si musí užívať, kým môže. Ukradnúť auto, ísť na striptíz, do klubu, nakupovať samé blbosti. A potom si Dávid želá ešte jedno – chce sa zamilovať do nejakého dievčaťa. To je síce veľký oriešok, ale nečakané kamarátstvo už je tak pevné, že začnú pracovať aj na tom. Naplno, ako keby už nemalo byť žiadne zajtra... čo sa napokon môže naozaj stať.



Svojím námetom pripomína film slávnu komédiu Nedotknuteľní, avšak o opisovaní nemôže byť reč. Srdcoví rebeli vznikli podľa skutočného príbehu a knihy, ktorú jeden z priateľov napísal. Snímku z nemeckej produkcie budú slovenské kiná premietať od 20. septembra.

Komentáre