Hudba a film

Ukončili nakrúcanie filmu Sklenená izba inšpirovaného slávnym románom

"V česko-slovenskej snímke sa objavia domáce aj zahraničné hviezdy. "

Webmagazin.sk, 27. júla 2018 11:00
Karel Roden v snímke Sklenená izba. Foto:Barbora Jančárová – (c) InFilm Praha
Dramatické udalosti 20. storočia a zrod ikonického architektonického skvostu – brnenskej vily Tugendhat boli hlavnou inšpiráciou na vznik filmu Sklenená izba (Glass room). Natáčanie snímky podľa románu britského spisovateľa Simona Mawera ukončili v týchto dňoch.

Podľa svetového bestselleru


Mawerov román Sklenená izba sa stal svetovým bestsellerom, preložený bol do desiatok jazykov. Nominovali ho aj na prestížne literárne ocenenie The Man Booker Prize.

Film opisuje osudy Liesel a Viktora Landauerových, ich priateľov, zamestnancov aj mimoriadneho architekta Von Abta. Sledujeme vznik jednej z najoriginálnejších modernistických stavieb v Európe na pozadí udalostí 20. storočia.

So svetovými hviezdami


Film režíruje Július Ševčík, ktorý sa podpísal aj pod oceňovanú snímku Masaryk. V česko-slovenskej Sklenenej izbe sa predstavia okrem domácich hercov, zastúpených Zuzanou Fialovou či Mariánom Mitašom, aj zahraničné hviezdy, ako sú Alexandra Borbély (O tele a duši), Carice van Houten (Hra o tróny, Valkýra), Hanna Alström, ClaesBang, Karel Roden a Karel Dobrý.

Herečka Carice van Houten patrí k zahraničným hviezdam, ktoré si v Sklenenej izbe zahrali. Foto: Barbora Jančárová – (c) InFilm Praha


Strihačom filmu Sklenená izba bude renomovaný poľský tvorca Jaroslaw Kaminski, ktorý pracoval aj na oscarovej snímke Ida i najnovší film Pawła Pawlikowského Studená vojna, oceneným na festivale v Cannes. Hudbu k filmu zloží španielsky hudobný skladateľ Javier Navarrete, držiteľ oscarovej nominácie za hudbu k filmu Faunov labyrint.

Premiéra filmu Sklenená izba je naplánovaná na jar 2019, do slovenských kín ju uvedie spoločnosť Garfield Film.

Komentáre