Hudba a film

Kino novinky týždňa: Nicolas Cage ako bývalý trestanec

"Nie práve ideálne počasie vás tento týždeň možno vyženie do kina. V premiére vás čaká Nicolas Cage ako bývalý trestanec Joe Ransom. Stane sa z neho hrdina?"

Veronika Rosputinská, 9. júla 2014 10:00
Záber z filmu Joe Foto: Youtube screenshot


Leto síce väčšinou láka na outdoorové aktivity, nie vždy je však počasie ideálne. Ani tento týždeň to zatiaľ nevyzeralo na povaľovanie sa pri vode a chytanie bronzu, možno vás osloví ponuka noviniek v našich kinách.

Joe


Nicolas Cage patrí k stáliciam hollywoodskej produkcie a zahrá, síce svojsky, ale hádam všetko. Tentoraz sa predstaví ako bývalý trestanec Joe Ransom, ktorý sa po prepustení z väzenia „ukrýva“ v zapadákove na juhu Spojených štátov. Pracuje ako predák v partii drevorubačov, ľuďom a najmä konfliktom sa snaží vyhýbať. Všetko zmení tínedžer Garry , ktorý sa stane novou posilou partie. Má neľahký život, jeho otec je agresívny tyran a stále chlapec Garry sa snaží ochraňovať pred ním aspoň matku a sestru. Medzi ním a Joeom sa vytvorí akési priateľské puto, ktoré však Joea môže dostať opäť do problémov. V Amerike mal film premiéru už minulé leto a k týmto dňom má divácky rating na portáli IMDb.com slušných sedem.


22 Jump Street


Komu veľa drámy nerobí dobre na srdce, môže sa vybrať do kina aj napriek tomu. V premiére týždňa je aj jedna nová komédia – od režisérov Phila Lorda a Chrisa Millera. Vo filme 22 Jump Street, ktorý pozitívne hodnotí portál ČSFD.cz (76 percent) aj IMDb.com (7,9 z 10), si hlavné postavy zahrali Jonah Hill a Channing Tatum. Prvý z dvojice je známy najmä z filmov Vlk z Wall Street, Divoký Django a samozrejme 21 Jump Street. Channinga Tatuma si zas mnohí vyobrazujú ako striptéra z filmu Magic Mike. V 22 Jump Street sa policajní dôstojníci dostanú do utajenia na vysokú školu, kde nielen pracujú na prípade, ale tiež prehodnocujú svoj vzájomný vzťah.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Kino novinky týždňa: Júl odštartujú hollywoodske hviezdy
Slovenský režisér predstaví dva svoje filmy, v priebehu troch dní
Slovenský film Láska na vlásku: Celeste Buckingham ako princezná
J.K. Rowlingová píše scenár k filmu. Vráti na plátna Harryho Pottera?
Fotky zo zákulisia, ktoré zmenia váš pohľad na slávne filmy

Komentáre