Hudba a film

Kino novinky týždňa: Justin Bieber dorazí na Slovensko!

"Tak už aj slovenské tínedžerky môžu začať šalieť. Justin Bieber ich pozýva do zákulisia svojho života, a to nielen hudobného, ale aj súkromného."

Veronika Rosputinská, 9. apríla 2014 10:00
Justin Bieber Foto: TASR/AP Photo


Aj tento týždeň sa nadšenci kinematografie dočkajú nových premiér. Čakajú nás konkrétne štyri, z toho jedna z domácej produkcie.

Justin Bieber`s Believe


Hudobno-dokumentárny film režiséra Jon Chu o hudobnom idole desať tisícok mladých slečien po celom svete prichádza tento týždeň aj do našich kín. Čaká vás v ňom pohľad na vypredané celosvetové turné Believe a to nielen v podobe koncertných záberov. Spevák, jedna z najväčších popových hviezd súčasnosti, ponúka aj exkluzívny pohľad na svoj život mimo svetiel reflektorov.


Pojedeme k moři


Novinka k nám prichádza aj od susedov z Česka. Rodinný film o desaťročnom chlapcovi, ktorý na narodeniny dostane kameru a rozhodne sa natočiť film ako Miloš Forman, je detsky úprimný a veselý. Vo filme malý Tomáš predstaví celú svoju rodinu a vydá sa aj na pátranie za tajomstvom svojho otca.


Rio 2


Milovníci animákov pozor! Na plátna sa dostáva pokračovanie rozprávky Rio o vzácnych modrých papagájoch Blu a Perle, ktoré spolu žijú v Riu, kde vychovávajú aj svoje tri deti. A spolu sa vydajú na výlet do Amazonského pralesa...


Slovensko 2.0


Z domácej produkcie tento týždeň zažije premiéru 112-minútový dokument, ktorý je mozaikou desiatich krátkych filmov od desiatich slovenských režisérov, v ktorých je zhrnutých 20 rokov existencie našej republiky. Ide o krátke – hrané, dokumentárne, animované aj experimentálne – filmy od Juraja Herza, Petra Kerekesa, Miša Suchého, Mira Jeloka, Martina Šulíka, Petra Krištúfeka, Viery Čákanyovej, Ivety Grófovej, Zuzany Liovej a Onreja Rudavského.

Komentáre