Hudba a film

Tieto novinky vás čakajú v kine

"Tento týždeň všetkých milovníkov Tolkienovho Hobita poteší premiéra filmu Hobit: Smaugova pustatina."

Veronika Rosputinská, 11. decembra 2013 6:00
Záber z traileru Foto: Youtube


Tento týždeň čakajú slovenské kiná dve premiéry – jednou bude dlho očakávaný film Hobit: Smaugova pustatina a druhým film s Robertom Redfordom v hlavnej úlohe.

Hobit: Smaugova pustatina


Milovníci Tolkienovho Hobita sa dočkali. Po približne roku sa do kín dostáva pokračovanie príbehu Bilba Bublíka, čarodejníka Gandalfa a trinástich trpaslíkov, ktorých na výpravnej ceste vedie Thorin Dubbin. Čo je cieľom ich cesty? Získať Osamelú horu a kráľovstvo trpaslíkov Erebor. V tejto časti musia prejsť zákerným lesom Severného Temnohvozdu, aby sa dostali k Jazernému mestu a odtiaľ už k samotnej Osamelej hore, kde ich čaká nebezpečný drak Smaug.



Dobrodružný, vyše dvojhodinový fantasy film režiséra Petra Jacksona patrí medzi najočakávanejšie filmy roka a na portáli IMDb.com má rating 9,1 z desať.

Všetko je stratené


Film jedného muža, aj tak možno nazvať druhý premiérový titul tohto týždňa. Hlavný hrdina v podaní Roberta Redforda sa prebudí na svojej jachte, na ktorej sa plaví Indickým oceánom sám, a zisťuje, že obrovský kontajner plávajúci len tak v šírom oceáne urobil na jeho jachte obrovskú dieru. Ako sa na správneho hrdinu patrí, problém vyrieši a plaví sa ďalej. Ako ukáže príbeh, priamo do radu katastrof, ktorým musí na rozbúrenom oceáne čeliť úplne sám.



Film režiséra J. C. Chandora radí portál IMDb.com do kategórie akcie, dobrodružstva a drámy a vyslúžil si rating 7,5 z desať. Zaujímavým faktom je ten, že scenár má iba 32 strán a celý film je takmer bez dialógov.

Komentáre