Hudba a film

Film Čiara sa po roku vrátil na východ

"Čiara o hraniciach, ktoré sa dajú prekročiť iba raz, sa odohráva na slovensko-ukrajinských hraniciach, kde operuje kriminálna skupina pašujúca cigarety."

TASR, 1. augusta 2017 12:00
Na snímke herec Tomáš Maštalír počas tlačového brífingu s tvorcami slovensko-ukrajinského filmu Čiara Foto: TASR - Pavol Zachar
Tento týždeň sa do kín dostane dlho očakávaný slovenský triler Čiara, ktorý hovorí o drsnom živote v slovensko-ukrajinskom pohraničí. Veľká časť filmu sa nakrúcala na východnom Slovensku a práve v Michalovciach si ho mohli na slávnostnej premiére v piatok 28. júla medzi prvými pozrieť aj tunajší fanúšikovia filmu.

Producentka filmu Wanda Adamík Hrycová, ktorá má sama korene v Ubli, sa zo záujmu obyvateľov najvýchodnejších častí Slovenska úprimne teší. "Už počas nakrúcania filmu sme mali možnosť vidieť nadšenie domácich, ktorí sa o náš film zaujímali a tešili sa z toho, že aj takýmto spôsobom ukážeme zvyšku Slovenska miesta a život, ktorý možno nepoznajú. Všetci boli veľmi ochotní a nápomocní a aj takýmto spôsobom by sme sa im chceli odvďačiť," vysvetľuje dôvody, prečo sa spolu s celou delegáciou rozhodli snímku slávnostne uviesť aj v Michalovciach.

Čiara o hraniciach, ktoré sa dajú prekročiť iba raz, sa odohráva na slovensko-ukrajinských hraniciach, kde operuje kriminálna skupina pašujúca cigarety. Filmový príbeh vodcu pašerákov Adama Krajňáka (Tomáš Maštalír) a jeho rodiny sa na našej východnej hranici nielen odohrával, ale aj nakrúcal. Ubľa, Tibava, Zemplínske Hámre i priľahlé oblasti sa stali počas minulého leta miestom, kde nakrúcali aj filmové hviezdy ako Emília Vášáryová, Zuzana Fialová, Andy Hryc a mnohí ďalší.



Tvorcovia snímky na východ nezabudli a film, ktorý už medzičasom zožal ocenenie na 52. ročníku MFF Karlove Vary (Cena za réžiu pre Petra Bebjaka), prišli slávnostne predstaviť aj do Michaloviec. "O tom, že záujem o film bol obrovský, svedčí aj fakt, že lístky na predstavenie sa predali v rekordne krátkom čase. Michalovské kino taký záujem už dlho nezažilo," TASR informovala PR manažérka filmu Monika Želasková.

Čiara bude mať v slovenských kinách premiéru 3. augusta.

ODPORÚČAME AJ:
Film Čiara odhaľuje krásu aj biedu východného Slovenska
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Valerián a mesto tisícich planét
Daniel Craig si opäť zahrá Jamesa Bonda. Hudbu chcú zveriť Adele
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Baby Driver

Komentáre