Hudba a film

Natočili seriál podľa bestselleru Eleny Ferrante: Pozrite si trailer

"Fanúšikovia Eleny Ferrante sa dočkali. Z knihy Geniálna priateľka bude seriál."

Webmagazin.sk, 21. septembra 2018 13:00
Predlohou seriálu Geniálna priateľka je kniha Eleny Ferrante. Foto: HBO
Kniha Geniálna priateľka od talianskej spisovateľky Eleny Ferrante sa stala predlohou seriálu. Osem dielov postupne odvysiela stanica HBO. Na námete a scenári sa podieľala aj samotná autorka.

Neapolská sága Eleny Ferrante spustila obrovský záujem čitateľov po celom svete, Slovensko nebolo výnimkou. Na televízne obrazovky sa zatiaľ dostane prvá časť s názvom Geniálna priateľka. Dramatický príbeh rozpráva príbeh jedného priateľstva. Rozprávačkou je Lily, ktorá sa po zmiznutí najdôležitejšej kamarátky svojho života Eleny Greco rozhodne napísať históriu ich priateľstva. Začalo sa ešte v škole počas 50. rokoch.

"Nachádzame sa na začiatku príbehu, ktorý sa odohráva v nebezpečnom, ale fascinujúcom Neapole, a ktorý bude trvať viac ako šesťdesiat rokov. Príbeh postupne odkrýva tajomstvo Lily, Eleninej najlepšej priateľky a zároveň najhoršieho nepriateľa," opisujú dej Geniálnej priateľky tvorcovia.



Na námete a scenári sa podieľali Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci a Saverio Costanzo. Natáčali ho v talianskom jazyku.

Geniálna priateľka je dramatickým seriálom z produkcie Wildside-Fandango. Natočený je v spolupráci HBO-RAI Fiction a TIMVISION. Na Slovensku bude mať premiéru 19. novembra na HBO a na HBO GO.

Komentáre