Hudba a film

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny očarili slovenské kiná

"Cez víkend prilákali najviac divákov."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 20. novembra 2018 8:04
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures
Najnovší filmový prírastok do sveta Harryho Pottera, film Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny, svojou mágiou ovládol kiná na celom svete, slovenské nevynímajúc. Jeho premietania navštívilo u nás už 65 414 divákov, čím sa dostal na čelo aktuálneho rebríčka návštevnosti. Okrem toho si na svoje konto pripísal zaujímavý rekord – vďaka tržbám vo výške 369 689 € je jeho otvárací víkend najúspešnejším spomedzi všetkých filmov tzv. „čarodejníckeho univerza“, ktoré zahŕňa 8 filmov série Harry Potter aj predchádzajúcu snímku o fantastických zveroch.
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures

Film je v poradí druhým z piatich pripravovaných filmov série Fantastické zvery. Na konci prvej časti bol mocný čarodejník Gellert Grindelwald (Johnny Depp) zajatý a uväznený. Ako sa však zaprisahal, podarí sa mu utiecť a začne zhromažďovať svojich prívržencov. Mnohí z nich však netušia, aký je jeho skutočný plán – ovládnuť svet bežných smrteľníkov za pomoci „čistokrvných“ čarodejníkov. Aby mu v tom zabránil, povoláva mocný Albus Dumbledore (Jude Law) na pomoc svojho bývalého študenta, magizoológa Mloka Scamandera (Eddie Redmayne). Ten pomoc prisľúbi, netuší však, aké nebezpečenstvá naňho striehnu.
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures

Podľa scenára známej spisovateľky J.K. Rowlingovej film nakrútil režisér David Yates, ktorý si vďaka tomu pripisuje na svoje konto už šiesty príspevok do čarodejníckeho univerza. Spolu s ním a hviezdnym hereckým obsadením sa na nakrúcaní znova podieľal aj tvorivý tím, ktorý stál za predchádzajúcou časťou, príbehom Fantastické zvery a ich výskyt. Ich prácu môžu slovenskí diváci a diváčky obdivovať v kinách práve teraz, vďaka distribučnej spoločnosti Continental film.

Komentáre