Hudba a film

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny

"Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sú druhým z piatich úplne nových dobrodružstiev odohrávajúcich sa v čarodejníckom svete Wizarding World™, ktorý vytvorila J.K. Rowlingová."

Webmagazin.sk, 9. novembra 2018 7:00
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny Foto: Continental Film/Warner Bros. Pictures
Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sú druhým z piatich úplne nových dobrodružstiev odohrávajúcich sa v čarodejníckom svete Wizarding World™, ktorý vytvorila J.K. Rowlingová.

Na konci prvého filmu zajala MACUSA (Magický kongres Spojených štátov amerických) mocného zlého čarodejníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) s pomocou Mloka Scamandera (Eddie Redmayne). Ako sa však Grindelwald vyhrážal, unikol a začal zvolávať svojich stúpencov, ktorí nemali tušenie o jeho skutočnom úmysle: doviesť svet k tomu, aby všetkému nemagickému tvorstvu vládli čistokrvní čarodejníci.

Albus Dumbledore (Jude Law) sa v snahe zabrániť Grindelwaldovi uskutočniť jeho plány obráti na svojho bývalého študenta Mloka, ktorý sa rozhodne pomôcť, netušiac o nebezpečenstve, ktoré naňho číha. V rozpoltenom čarodejníckom svete sa láska a oddanosť podrobujú skúške, a to aj medzi najvernejšími priateľmi a príbuznými.


Premiéra: 15. novembra 2018
Originálny názov: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Réžia: DAVID YATES
Scenár: J.K. ROWLINGOVÁ
Hrajú: Johnny Depp, Jude Law, Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, Poppy Corby-Tuech a ďalší…
Odporúčaná prístupnosť: tento film je nevhodný pre maloletých do 12 rokov

Komentáre