Hudba a film

Emma Drobná vydala debutový album, texty si napísala sama

"Nechýbajú na ňom, samozrejme, hity Smile a Words, ktoré výrazne zasiahli do rozhlasových hitparád."

TASR, 8. novembra 2017 11:00
Emma Drobná vo videoklipe k piesni Words. Foto: Youtube/Emma Drobná
Emma Drobná vydáva v týchto dňoch debutový album You Should Know. Vychádza v čase, keď sa stala naozajstnou kráľovnou slovenského éteru. V aktuálnom prehľade najhranejších piesní na Slovensku figuruje skladba Words na prvom mieste. Emma preskočila P!nk, Imagine Dragons aj dvojicu Zayn & Sia a tesne pred vydaním albumu You Should Know tento rebríček ovládla.

Novinkový album ponúka tucet skladieb, sú nimi On My Own, Smile, Sadie, Try, Lights Down, She, Words, Cold, What Have We Done feat. Štěpán Urban, Remember, Keby a Smile (remix).


Výlučne autorské skladby


Debutový štúdiový album nahrala v spolupráci s produkčným tímom Creative Music House. Nechýbajú na ňom, samozrejme, hity Smile a Words, ktoré výrazne zasiahli do rozhlasových hitparád. Emma Drobná je výhradnou autorkou textov, na jedinom duete na albume sa podieľal Štěpán Urban, ktorý so speváčkou pieseň aj naspieval. Autori hudby sú Peter Graus a Tomáš Zubák z CMH, Adrián Líška, Oliver Žilák a Štěpán Urban.

„Peter Graus a Tomáš Zubák boli moji prví producenti po SuperStar. Všetko bolo pre mňa nové, nevedela som, čo od toho čakať a trošku mi trvalo, kým som sa uvoľnila. Náš prvý spoločný singel, na ktorom sme pracovali, bol Smile. Pamätám si, že pesnička vznikla pomerne rýchlo. Bola som prekvapená. Nikdy predtým som to nezažila. Pri Smile som sa postupne začala učiť, že 'takto sa to celé deje, takto sa robí hudba',“ opisuje Emma svoju premiéru v štúdiu s touto producentskou dvojicou.



Vychádzajúca hviezda


Na Slovensku žiari Emma Drobná ako skutočná hviezda a v susednom Česku sa vďaka úspechu singlu vracajú spomienky na jej nezabudnuteľné výkony v SuperStar. Dôkazom je predovšetkým prvé miesto v zozname najsťahovanejších nahrávok v službách iTunes v Česku a poskočenie na 59. miesto v českej radio TOP 100.

Rodáčka z Nového Mesta nad Váhom sa do povedomia verejnosti dostala pred dvoma rokmi, v závere roka 2015, keď zvíťazila v doteraz poslednej sérii Česko-Slovenskej SuperStar. Porotu, divákov aj poslucháčov upútala jedinečným sfarbením hlasu, technickou vyspelosťou a sympatickým vystupovaním. Krátko po súťaži vyšiel album s pôvodným autentickým záznamom jej živých vystúpení zo semifinálových a finálových kôl bez akýchkoľvek strihov a playbackov.



TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka spoločnosti Warner Music Czech Republic.


ODPORÚČAME TIEŽ:

Sima Martausová ide na turné s Dievčenským zborom Slovenského rozhlasu
Celeste B. virtuálnemu svetu fandí, no vie, že občas treba vyjsť von
Tvorcovia Eurovízie sledujú tvorbu Kristíny aj po siedmich rokoch
Highlighty týždňa: Nová pieseň Kristíny, koniec Ráža a božský Gott

Komentáre