Hudba a film

Elán oslavuje 35 rokov, nové skladby ponúka fanúšikom zadarmo!

"Stiahnuť si skladbu obľúbenej skupiny zadarmo, napáliť si ju a CD si dať kapelou podpísať. Postup, ktorý je u väčšiny skupín nepredstaviteľný, sa rozhodol Elán na blížiacom sa turné uviesť do praxe."

TASR, 8. apríla 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer


Nové skladby zadarmo, dokument o kapele a koncerty s dychovou sekciou, to všetko pre svojich fanúšikov pripravila skupina Elán, ktorá oslavuje tento rok 35 rokov na profesionálnej scéne. Jubileum oslávi na jeseň aj na veľkolepom turné The Best Of Vol. 2, s ktorým zavíta 28. októbra aj do Bratislavy.

Stiahnuť si novú skladbu svojej obľúbenej skupiny zadarmo, napáliť si ju a toto CD si dať kapelou podpísať. Postup, ktorý je u väčšiny hudobných skupín nepredstaviteľný, sa rozhodol Elán na svojom blížiacom sa turné uviezť do praxe. Okrem toho, že Elán nechá svojich fanúšikov sťahovať nové skladby, sľubuje im zadarmo aj CD booklet. Ten si môže vyzdvihnúť každý, kto navštívi ich jesenné turné s programom The Best Of vol. 2. Prvá skladba Živých nás nedostanú je na stiahnutie už od soboty 5. apríla na Soundcloude kapely.

Z fanúšikov piráti


„Z našich poslucháčov urobíme vedome pirátov a ponúkneme im, že pokiaľ si album zadarmo stiahnu a prídu na náš halový koncert, dostanú od nás jednoduchý obal k albumu,“ vysvetľuje pre médiá Jožo Ráž. V predaji bude aj limitovaná luxusná edícia albumu pre skalných fanúšikov a fajnšmekov.



„Napriek tomu, že nie sme v kapele zástancovia nových technológií, uvedomujeme si, že naši mladší fanúšikovia si už cédečka skoro vôbec nekupujú. Rozhodli sme sa im vyjsť v ústrety a nový materiál dáme k dispozícii na stiahnutie zadarmo. Situácia s autorskými právami je neznesiteľná. O všetky peniaze za nahrávky nás viac-menej okrádajú piráti, tak chceme ukázať, že ich máme na háku a rovno im to darujeme. Od sobotného rána (5. 4.) začíname na Soundcloude s novou skladbou Živých nás nedostanú. Ide naozaj o horúcu novinku, ktorá vyšla zo štúdia Jána Baláža v stredu nadránom po finálnej mixáži. Ďalšie skladby by mali nasledovať,“ dodáva frontman Jožo Ráž.

Koncertným turné The Best Of vol. 2 vyvrcholia oslavy jubilejných 35 rokov Elánu na profesionálnej hudobnej scéne, ktoré začala skupina vystúpením na Bratislavskej Lýre v roku 1979. Elán si na pódium po rokoch pozve dychovú sekciu, s ktorou koncertovali v roku 1979.

Tým však koncertné prekvapenia podľa Michala Čimeru, manažéra kapely, nekončia: „Oproti predchádzajúcemu turné bude scéna a aranžmány obohatené o dychovú sekciu, takže to bude pre fanúšikov netradičný zážitok. Fanúšikovia tiež budú mať šancu rozhodnúť o skladbách ktoré odznejú na koncerte prostredníctvom internetového hlasovania.“

Komentáre