Hudba a film

Ed Sheeran zverejnil dve nové skladby, láme nimi rekordy

" Obe piesne Shape Of You aj Castle On The Hill zmenili niekoľko rekordných zápisov. "

TASR, 11. januára 2017 11:00
Britský spevák Ed Sheeran, archívna snímka. Foto: TASR/AP
Spevák Ed Sheeran vydal minulý týždeň dve nové pesničky Shape Of You a Castle On The Hill, ktoré sú dostupné na všetkých digitálnych platformách vrátane YouTube.

Pred rokom sa Ed stiahol do ústrania, aby si oddýchol. Vrátil sa presne po roku a novoročným odkazom odštartoval vlnu správ, v ktorých gradoval očakávanie fanúšikov. Vydal hneď dva plnohodnotné single. Konzervatívnejšou piesňou Castle On The Hill sa vracia do Framinghamu v Suffolku, kde vyrastal. Skladbu napísal spolu s Benny Blancom, ktorý ju aj produkoval. S druhým singlom Shape Of You, ktorý je ukážkou moderného popu, mu vypomohli Johnny McDaid a Steve Mac. V Anglicku sa obe nahrávky ihneď dostali do najvyšších rotácií všetkých rádií.



Obe piesne Shape Of You aj Castle On The Hill zmenili niekoľko rekordných zápisov. Žiadny umelec v histórii Spotify nenazbieral počas 24 hodín toľko prehratí ako Ed Sheeran. Britský interpret vedie tabuľky s viac ako 16 miliónmi prehratí za deň, druhý deň dosiahol "len" necelých 10 miliónov. Obe novinky navyše pokorili rekord One Direction v počte jednotlivých prehratí za prvých 24 hodín. Globálnemu rebríčku, ktorý mapuje štart pesničiek na Spotify, teraz kraľuje Shape Of You s takmer 7.000.000 prehratí, druhú pozíciu drží Castle On The Hill s viac než 6.000.000 prehratí. Sheeran tiež cez víkend držal prvé miesta v rebríčkoch iTunes a Apple Music v 77 krajinách sveta, prvú priečku prehľadu iTunes pritom dosiahol v 117 krajinách a patrí k nim aj Slovensko.



Informáciu TASR poskytla Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka spoločnosti Warner Brothers Czech Republic.

ODPORÚČAME TIEŽ:
U2 zaspievajú na turné celý album The Joshua Tree, bol ich prelomový
Zlaté glóbusy ovládol muzikál La La Land, cenu získala aj M. Streepová
Hana Zagorová vydala nový album, pesničky jej písali mladší kolegovia
Legendárny bubeník Phil Rudd z kapely AC/DC príde na Slovensko

Komentáre