Hudba a film

Do našich kín mieria novinky! Samozrejme, s hviezdnym obsadením

"Premiérovo tento týždeň uvidíme akciu, komédiu, fantasy aj drámu. "

Veronika Rosputinská, 29. januára 2014 6:00
Záber z filmu Jack Ryan: V utajení Foto: Youtube


Nový týždeň prináša do našich kín aj nové premiéry a ako býva zvykom, každá bude tak trochu z iného súdka.

Zachráňte pána Banksa


Tento film môžeme zaradiť hneď do niekoľkých kategórií – vidíme v ňom drámu, komédiu, históriu i životopis a tešiť sa môžeme aj na zaujímavé obsadenie. V hlavných úlohách sa predvedú „dvojoscarový“ Tom Hanks, Emma Thompson a Colin Farrell. Zavedú nás do rokov minulých v príbehu, v ktorom sa Walt Disney snaží získať filmové práva na román Mary Poppins, pretože to sľúbil svojim dvom dcéram. To ešte netušil, že to bude beh na dlhé trate. Film má pozitívne ohlasy od divákov, na portáli IMDb.com má rating 7,8.


Blízko od seba


Rodinná dráma s hviezdnym obsadením zachytáva pohreb otca, na ktorý sa do rodného domu schádza celá rodina. Jej hlavou je mama v podaní Meryl Streep a dopĺňajú ju tri dcéry (jednu z nich si zahrala Julia Roberts), pričom každá má svoj zaujímavý príbeh. Ani pri hodnotení tohto filmu neboli diváci skúpi a vyslúžil si rating 7,4.


Ja, Frankenstein


Že vám už chýbalo nejaké nové spracovanie klasiky v podobe bláznivého doktora, ktorý stvoril monštrum? Je tu! Hlavného hrdinu, nesmrteľného Adama, stvárňuje Aaron Eckhart. Film si však musí vystačiť s priemernými hodnoteniami divákov, ktorých očaril o čosi menej ako predošlé dve novinky.


Jack Ryan: V utajení


Čo by to bol za kino týždeň bez nového trileru. A neprekvapí vás pravdepodobne ani ústredný motív – mladík v službách CIA, ktorý síce vykonáva obyčajnú kancelársku prácu, ale chce-nechce, vyslaný je do terénu, priamo do Moskvy, kde sa mení na akčného hrdinu. Nejedného pána určite poteší krásna Keira Knightley v úlohe agentovej manželky.

Komentáre