Hudba a film

Do Bratislavy zavíta speváčka China Moses, dcéra Dee Dee Bridgewater

"Americká jazzová speváčka Dee Dee Bridgewater toho počas svojho doterajšieho života stihla viac ako dosť. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 26. januára 2014 6:33
Foto: China Moses
Okrem toho, že sa jej podarilo získať tri ceny Grammy a prestížnu divadelnú cenu Tony, vychovala spoločne s režisérom Gilbertom Mosesom dcéru, pri ktorej možno konštatovať, že jablko nepadlo ďaleko od stromu. Speváčka China Moses predvedie svoj talent aj na Slovensku, a to vo štvrtok 13. marca vo Veľkej sále Slovenského rozhlasu v Bratislave. Vstupenky na podujatie sa už predávajú v sieti Ticketportal za 25 až 40 eur. Držitelia preukazu ZŤP majú na vystúpenie zľavu 50 percent.
Foto: China Moses

China Moses sa hudbe venuje odmalička. Rodáčka z Los Angeles ešte pred dovŕšením dospelosti vydala prvý singel Time, po ktorom nasledoval debutový album China (1997). Aj keď by sa mohlo zdať, že po vzore matky sa bude mladá hudobníčka venovať najmä jazzu, nie je tomu tak. Vo svojej tvorbe šikovne kombinuje aj prvky popu, r’n’b, soulu, aby mohla svoje príbehy vyrozprávať vždy tým najvhodnejším spôsobom. Popri hudbe ju zamestnáva aj účinkovanie v televízii. Zaujímavosťou je, že sa objavila i v jednej epizóde populárneho seriálu Moesha. Jej zatiaľ posledným albumom je nahrávka Crazy Blues (2012) venovaná jej obľúbenej speváčke Dinah Washington a ďalším vplyvným umelcom. Nahrala ho s pianistom a skladateľom Raphaëlom Lemmonierom. Táto štúdiovka vzbudila nemalý ohlas a napríklad britský týždenník Sunday Times ju zaradil medzi najlepšie jazzové albumy roka 2012.
Foto: China Moses

Tridsaťšesťročná speváčka, ktorá vyrastala vo Francúzsku, predstavila nahrávku Crazy Blues v mnohých európskych krajín, ale taktiež v takých exotických krajinách ako Francúzska Guyana, Martinik či Guadeloupe. V hlavnom meste Slovenska sa na sklonku zimy ukáže v sprievode Big bandu Gustava Broma pod vedením dirigenta Vlada Valoviča. V zostave tohto telesa bude figurovať aj nový člen - mimoriadne talentovaný bubeník David Hodek. Koncert Chiny Moses a Big bandu Gustava Broma bude úvodným vystúpením Music festu 2014, v rámci ktorého sa na Slovensku predvedú aj ďalšie zaujímavé osobnosti svetovej scény.

Komentáre