Hudba a film

Divokej Bill oslavuje, pre svojich fanúšikov chystá koncerty

"V rámci turné, ktoré česká kapela pripravila pri príležitosti osláv svojej pätnástky, zavíta Divokej Bill aj do piatich slovenských miest."

Veronika Rosputinská, 28. januára 2014 6:00
Česká skupina Divokej Bill počas jesenného turné Divokej Bill Tour 2012 po slovenských mestách. Foto: TASR/Milan Kapusta


Dnes už legendárne zoskupenie osmičky českých spevákov oslavuje svoj pätnásty rok na hudobnej scéne. Okrem nového albumu s príznačným názvom 15 a videoklipu k skladbe Dolsin, ktorú nájdete práve na zmienenom albume, chystá zostava aj koncertnú šnúru pod názvom Možná přijde i pekelník.

V rámci tohto turné, ktoré štartuje už o pár dní, 5. februára v Brne, zavíta kapela aj k nám na Slovensko. Ako prví si ju majú možnosť vypočuť Trenčania, keďže prvý koncert u nás odohrajú chalani práve v Trenčíne – 7. februára. O deň neskôr vystúpia v Košiciach, 13. februára sa na nich môžete tešiť v Bratislave, na Valentína zahrajú v Žiline a slovenské turné kapela uzavrie 15. februára v Čadci. V Čechách potom odohrajú ešte 13 koncertov.

Keďže mala kapela dlhšiu koncertnú pauzu, neboja sa, že si počas turné začnú liezť na nervy. „Sme veľmi radi, že nám kapela funguje. Vážime si to a boli by sme blázni, keby sme sa nezmyselne hádali a riskovali, že sa nám rozpadne,“ prezrádza frontman kapely Vašek Bláha. Priznáva však, že keď hrajú často, na nervy si predsa len občas lezú. Vraj to medzi nimi funguje ako v každom inom vzťahu, smeje sa.


Po 15 rokoch sa už necvičí


Tak, ako aj v živote s prichádzajúcim jubileom človek kalkuluje a spomína, tak si na minulosť spomínajú aj chalani z kapely. Kedysi zvykli hrávať aj 150 koncertov ročne, tento rok si naplánovali asi 60 akcií, keďže vlani mali prestávku a tá bola nudou. „Možno to tak zvonku nepôsobí, ale šli sme nahor postupne, schodík po schodíku. Nie sme žiadne rýchlokvasky, ani nijaká umelo zostavená kapela. Sme chlapci z Úval a okolia, ktorí začali od piky,“ bilancuje Vašek Bláha.

A vedeli ste, že medzi muzikantmi koluje príslovie, že cvičiť môže človek maximálne do 15 rokov, zvyšok života už iba hrá? Tak sa môžeme tešiť, čo pre nás ešte kapela zahrá.

Informácie o kapele nám poskytla Adriána Čahojová zo Soul For Show.

Komentáre