Hudba a film

Detský deň na Viva Musica festivale

"Vidieť šesťdesiat detí, ktoré interpretujú klasickú hudbu s láskou a vervou, bude naozaj úchvatné."

TASR, 10. júna 2014 6:04
Viva Musica! festival tento rok predstaví návštevníkom naozaj pestrý program, jedinečné predstavenia a celý jeden festivalový deň, venovaný iba deťom Foto: Viva Musica!
Viva Musica! festival tento rok predstaví návštevníkom naozaj pestrý program, jedinečné predstavenia a celý jeden festivalový deň, venovaný iba deťom.

Na nádvorí Primaciálneho paláca 22. júna predvedie Národné bábkové divadlo Praha Mozartovu operu Čarovná flauta.

Mozartova opera Čarovná flauta rozpráva príbeh princa Tamina, ktorý bojuje o priazeň pôvabnej princeznej Paminy, dcéry Kráľovnej noci, a vtáčkara Papagena túžiaceho po krásnej Papagene. Silou lásky a pravdy hrdinovia prekonávajú nástrahy Kráľovnej noci, jej troch dvorných dám a sluhu Monostata. Mozartova opera v podaní pražského Národného bábkového divadla je určená predovšetkým deťom a ich rodičom a prinesie okrem stretnutia s operou a hudbou rakúskeho génia aj nevšedný zážitok z vizuálneho stvárnenia diela v podaní bábok so živými hercami.

Bábkové divadlo večer na Hlavnom námestí vystrieda Národný mládežnícky orchester Virtuoso, ktorý tvoria najtalentovanejšie deti a mládež zo základných umeleckých škôl z celého Slovenska Foto: Viva Musica!
Bábkové divadlo večer na Hlavnom námestí vystrieda Národný mládežnícky orchester Virtuoso, ktorý tvoria najtalentovanejšie deti a mládež zo základných umeleckých škôl z celého Slovenska. Špeciálnym hosťom koncertu bude Filip Tůma a tento koncert bude pre verejnosť zadarmo.

Predstavte si obrovský orchester zložený z talentovaných detí z celého Slovenska – detí, ktoré by sa za normálnych okolností možno nikdy nestretli...

Spojila ich však láska k hudbe, hodiny cvičenia na hudobnom nástroji a možno aj v kútiku duše schovaný sen stať sa niekým, kto sa zapíše do hudobných dejín. Unikátny hudobný projekt VIRTUOSO túto predstavu premieňa na realitu prostredníctvom zapojenia detských a mládežníckych talentov zo základných umeleckých škôl z celého Slovenska do jedného veľkého národného orchestra. Šéfdirigentom orchestra je Igor Dohovič, rodák z Prešova, pod ktorého vedením už národný mládežnícky orchester úspešne absolvoval niekoľko koncertov po celom Slovensku. V orchestri platí pravidlo: „Jeden za všetkých – všetci za lásku ku klasickej hudbe!“ A tá je prudko nákazlivá aj pre všetkých ostatných.

Kompletný program Viva Musica! festivalu nájdete na www.vivamusica.sk
Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.sk.

Komentáre