Hudba a film

Desmod predstavil klip ku skladbe Vŕba, zahral si v ňom Bolek Polívka

"Novým klipom si kapela pripomína rok od vydania albumu Molekuly zvuku"

TASR, 28. septembra 2018 9:00
Z videoklipu k piesni Vŕba od skupiny Desmod. Foto: Youtube/DesmodWorld
Skupina Desmod predstavuje nový klip ku skladbe Vŕba. Nakrúcal sa v Prahe a zahral si v ňom aj populárny herec Bolek Polívka, ktorý je fanúšikom kapely. Vŕba je piatym singlom z deviateho štúdiového albumu Molekuly zvuku, ktorý vydali v októbri minulého roka.

Album spojený s veľkými menami


„Album Molekuly zvuku nám krstil Milan Lasica, vo videoklipe hrá Bolek Polívka. To sú veľké mená, ktoré sa spájajú s týmto albumom. Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo získať Bolka Polívku, bolo to odvážne ho osloviť, ale oplatilo sa. Bolek je úžasný chlap a profesionál na pľaci. Po nakrúcaní sa bavil so všetkými veľmi milo a priateľsky. Poznáme sa s Bolkom už veľmi dlho, keď máme niekde blízko koncert, tak ako náš fanúšik sa príde pozrieť, naposledy bol aj so synom,“ uviedol pre médiá líder kapely Mário Kuly Kollár.

Keď dcéra opúšťa otca


Klip o medziľudských vzťahoch sa nakrúcal v Prahe a okolí. Režíroval ho Tomáš Krejčí, kameru má na konte Nina Ščamborová. Okrem Bolka Polívku v ňom účinkujú Anna Machačová, Henrieta Hornáčková, Prokop Pršala a Jiří Synek.

„Režisér Tomáš Krejčí je veľmi fajn človek. Točili sa interiéry aj exteriéry. Tomáš vymyslel scenár a nám sa páčil. Otec má dcéru, ktorú vychováva sám a tá dcéra sa jedného dňa vydá. On s ňou zdieľa všetky radosti aj starosti. Ale ona mu zrazu zmizla zo života, vydala sa, založila si svoju rodinu a odišla preč. Tak otec stratil svoju bútľavú vŕbu, ktorej mohol povedať všetko a ktorej dôveroval. No a má to krásnu pointu. Otec si splnil sen, o ktorom snívali so svojou dcérou už dávno,“ dodáva Kuly.



Rok od vydania


V klipe Vŕba si zahrali aj všetci členovia skupiny Desmod. Novým klipom si pripomínajú rok od vydania albumu Molekuly zvuku, z ktorého sú úspešné single Máj, Anjel, Chýbanie a Nevrav mi aký som. Text ku skladbe Vŕba napísal Vlado Krausz, hudbu zložil klávesák skupiny Martin Cibulka.

„Je to krásna myšlienka a krásne natočené. Nakrúcanie bolo vynikajúce, nikto na nikoho netlačil, bolo to cool a príjemné. Bolek aj všetci herci boli úžasní. Tento tím nás nakopol, že chceme točiť klipy aj k viacerým singlom,“ dodal Kuly.

Desmod hrá v zložení Mário Kuly Kollár (spev), Dušan Minka (basová gitara), Rišo Synčák (gitara), Rasťo Toman (gitara), Ján Škorec (bicie) a Martin Cibulka (klávesy). V tejto zostave sa predstavia v októbri na turné v Českej republike, kde odohrajú jedenásť koncertov, prvý už 2. októbra v pražskom Lucerna Music bare.

Komentáre