Hudba a film

Desmod a Cigánski Diabli pripravujú spoločné turné

"Spoločné turné je druhým spojením rockovej a gypsy hudby. Prvýkrát absolvovali spoločné koncerty v novembri a decembri 2012."

TASR, 6. decembra 2018 8:00
Členovia skupiny Desmod. Foto: Martin Fridner
Skupina Desmod a orchester Cigánski Diabli pripravujú na marec budúceho roka spoločné turné. Predstavia sa v siedmich slovenských mestách, budú nimi Liptovský Mikuláš (1. 3.), Košice (2. 3.), Poprad (3. 3.), Prešov (4. 3.), Trnava (7. 3.), Bratislava (9. 3.) a Nitra (15. 3.). TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Spoločné turné je druhým spojením rockovej a gypsy hudby. Prvýkrát absolvovali spoločné koncerty v novembri a decembri 2012. „V roku 2011 mal náš orchester výročný koncert a jedným z našich hostí bol aj Kuly. Odohrali sme s ním hit Vyrobená pre mňa a práve od tohto času spoločným rozhodnutím vzniklo naše netradičné spojenie rock &etno. S chlapcami z Desmodu sme dnes kamaráti, sme si v mnohom podobní. Majú podobný zmysel pre humor ako my, majú radi podobnú hudbu ako my, aj preto sme si od začiatku sadli,“ uviedla pre médiá Silvia Šarköziová.

„Máme ich veľmi radi, Cigánski Diabli sú úžasní ľudia aj úžasní muzikanti, a sú to neskutoční improvizátori. Majú radi srandu a humor, dajú sa na všetko nahovoriť. Bude to opäť energické spojenie, veľmi sa teším najmä na naše pódiové battle. Z našich skladieb určite zahráme skladby Chýbanie, Anjel či Nevrav mi, aký som,“ doplnil líder skupiny Desmod Mário Kuly Kollár.

Takmer celý repertoár oboch zoskupení na turné bude vzájomne prepojený. „Naše turné s Desmodom je takou čerešničkou na torte a hlavne dôkazom toho, akú filozofiu razíme v našich projektoch a tou je spájanie hudobných žánrov. Skladby ako Montiho čardáš, Lavíny viacerí hudobní experti, dokonca fanúšikovia považovali za nehrateľné v spoločnej interpretácii s rockovou kapelou, alebo naopak s cimbalovkou. A práve tieto skladby mali na predchádzajúcom turné obrovský ohlas. Sme radi, že sa nám darí búrať bariéry medzi jednotlivými hudobnými žánrami a naopak stavať mosty a prepájať naoko nespojiteľné,“ doplnil primáš Štefan Banyák.

„Okrem svojich typických temperamentných a virtuóznych skladieb čakajú fanúšikov hity Desmodu obohatené o sóla cimbalistu Ernesta Šarköziho. „Náš repertoár je doplnený o rockové aranžmány Desmodu a Kulyho spev, k tomu zaznejú aj dlho utajované spoločné novinky, ktoré si zatiaľ nechávame pod pokrievkou,“ uzavrel kapelník Cigánskych Diablov Ernest Šarközi.

Komentáre