Hudba a film

Demi Lovato vydáva album s názvom Tell Me You Love Me

"Talentovaná Demi sa preslávila už v útlom veku ako herecká hviezda kanála Disney Channel. Stvárnila hlavnú postavu vo filme Camp Rock, ako aj v seriáli Sonny vo veľkom svete."

TASR, 3. októbra 2017 9:00
Demi Lovato Foto: TASR/AP
Multiplatinová americká hviezda Demi Lovato, ktorá má na konte aj niekoľko nominácií na Grammy, vydáva dnes nový album, ktorý dostal pôsobivý názov Tell Me You Love Me. Demi o novinke prezradila, že má soulovejší vibe a že sa pri jej tvorbe nechala inšpirovať umelcami, ako sú napríklad Aretha Franklin, Christina Aguilera a Kehlani.

Na novom, v poradí už šiestom albume spolupracovalo spoločne s Demi množstvo uznávaných skladateľov a producentov, spomeňme Warrena „Oaka“ Feldera (Kehlani/Nicki Minaj), Seana Douglasa (David Guetta/Madonna), Johna Hilla (P!nk/Rihanna) a Stinta (Zara Larsson/Carly Rae Jepsen).

Novinka je dostupná v štandardnej verzii s 12 piesňami, ako aj vo verzii de luxe, ktorá je bohatšia o tri tracky. Vlajkový singel Sorry Not Sorry, ktorý bol zverejnený v lete, celosvetovo zaznamenal vyše 120 miliónov streamov a na YouTube už prekročil hranicu 140 miliónov zhliadnutí. Celkovo však Demi Lovato za svoju spevácku kariéru dosiahla doposiaľ neuveriteľných šesť biliónov streamov. Na novinke nebudú chýbať ani songy Tell Me You Love Me, You Don't Do It for Me Anymore, či Sexy Dirty Love, ktoré boli zverejnené v predchádzajúcich týždňoch.

Talentovaná Demi sa preslávila už v útlom veku ako herecká hviezda kanála Disney Channel. Stvárnila hlavnú postavu vo filme Camp Rock, ako aj v seriáli Sonny vo veľkom svete. Do porotcovského kresla si sadla v americkom X Factore, hosťovala v populárnom seriáli Glee a vydala knihu Staying Strong: 365 Days a Year, ktorá sa stala bestsellerom. Tento rok bola Demi Lovato magazínom Time zaradená medzi 100 najvplyvnejších osobností sveta, nakoľko s dosahom 145 miliónov užívateľov je jedným z najväčších influencerov na sociálnych sieťach. Rovnako úspešná je krásna Demi aj na hudobnej scéne. Predchádzajúci album Confident, ktorý vydala v roku 2015, časopis Rolling Stone popísal ako veľkolepú, dynamickú a súčasne elegantnú popovú produkciu, ktorá umožňuje vyniknúť tomu najdôležitejšiemu – jej charakteristickému silnému hlasu, ktorý tak môže stúpať do pôsobivých emočných výšok. Nemenej úspešný bol aj album Demi z roku 2013, ktorý sa na iTunes stal číslom jeden vo viac ako 50 krajinách sveta.

Demi sa okrem hudby a herectva angažuje aj v rôznych filantropických projektoch. Najčastejšie podporuje aktivity na ochranu životného prostredia a boj proti šikane na školách. V roku 2009 napríklad spoločne s Miley Cyrus, Selenou Gomez a Jonas Brothers naspievala charitatívnu pieseň Send It On, ktorá slúžila ako ústredná melódia pre ekologickú organizáciu Friends For Change. Okrem toho Demi dlhodobo bojuje za práva žien a LGBT komunity. Je tiež výkonnou producentkou dokumentu Beyond Silence, ktorý zobrazuje život s mentálnymi ochoreniami, ako sú bipolárna porucha, schizofrénia a depresia.



Sama Demi bola v minulosti nútená predčasne ukončiť úspešné turné s Jonas Brothers a nastúpiť do liečebného zariadenia špecializovaného na liečbu fyzických a emocionálnych problémov. Trpela bulímiou, sebapoškodzovaním a bola jej diagnostikovaná bipolárna porucha. Problémy sa istý čas snažila riešiť alkoholom a inými návykovými látkami. Z tohto mimoriadne neľahkého životného obdobia však v roku 2011 vzišiel album s výstižným názvom Unbroken. Pri jeho tvorbe Demi čerpala najmä z vlastných zážitkov a skúseností, preto bol výsledok mimoriadne osobný, čo ocenili nielen fanúšikovia, ale aj kritika.

Práve dnes prichádza Demi Lovato s albumovou novinkou Tell Me You Love Me, ktorá je jasným dôkazom, že speváčka zreje ako víno. Jej mocný hlas si fanúšikovia môžu vychutnať hneď na viacero spôsobov – od uvoľnených party songov až po epické balady, v ktorých Demi naplno využíva svoj unikátny hlasový rozsah.

Informáciu pre TASR poskytla PR manažérka vydavateľstva Universal Music Dominika Dirgasová.

ODPORÚČAME AJ:
Skupina Desmod má nový album, zadarmo ho zverejnila na internete
Talentovaná Janais prichádza s novinkou Hlavolam
Zdenke Prednej napísala text k piesni Poletím kolegyňa Jana Kirschner

Komentáre