Hudba a film

Daniel Radcliffe sa v novom filme stratí v džungli. Začne boj o život

"Hlavný hrdina Yossi zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a akékoľvek prístrešia."

TASR, 28. decembra 2017 9:00
Britský herec Daniel Radcliffe. Foto: TASR/AP
Britský herec Daniel Radcliffe, známy predovšetkým ako Harry Potter z rovnomennej filmovej série, stvárnil hlavnú úlohu v snímke Stratený v džungli. Dobrodružný film, ktorý nakrútil podľa skutočných udalostí režisér Greg McLean, prichádza do kín v závere roka. Ďalej hrajú Thomas Kretschmann, Alex Russell, Joel Jackson, Lily Sullivan, Yasmin Kassim.

Únik z reality


Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutine a nude západoeurópskeho života. V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových známych z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu. Ten ich vezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata. Uprostred divočiny však sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne.



Nehostinná džungľa


Hlavný hrdina Yossi zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a akékoľvek prístrešia. Má síce za sebou tri roky vojenskej služby, ale tie ho zďaleka nedokázali pripraviť na všetko, čo ho v dusnom juhoamerickom pralese čaká. Krásna príroda sa mení na zelené peklo a na nepriateľa plného útočných tvorov, jedovatých rastlín i hadov, odporného hmyzu a ohavných parazitov, aké si v stredoeurópskych pomeroch nedokážeme ani predstaviť. Džungľa má jasný odkaz - sem ľudia nepatria.

Podľa knižného bestselleru


Dobrodružná dráma bola natočená podľa príbehu Yossiho Ghinsberga a jeho knižného bestselleru, ktorý zničenú expedíciu a boj o holý život opisuje. Novinka sa radí do skupiny filmov, ako boli 127 hodín alebo Prežiť. Do kinodistribúcie ju od 28. decembra prináša Bontonfilm.

Komentáre